Варіант салату з пекінською капустою і шинкою
Шинка чудово поєднується з будь-якими овочами, сиром і яйцями, причому це стосується будь-яких її видів. Ті, хто стежать за калорійністю їжі можуть взяти продукт з курячого м’яса, цінителі багатства смаку – шинку з яловичини і свинини, а любителі корисної їжі з оригінальним смаком – з конини.
Салат з капустою і шинкою готується з наступного переліку інгредієнтів:
- 230 г пекінської капусти;
- 1900 г шинки;
- 145 г твердого сиру;
- 3 яйця, зварених круто;
- 80 г оливок;
- майонез за смаком.
Покроковий рецепт:
- М’які листочки вимитого капустяного вилка порізати соломкою. М’ясну складову покришити кубиками або тонкою соломкою. Сир пропустити через крупну тертку.
- Варені яйця очистити і подрібнити невеликими кубиками. З оливок злити маринад і нарізати кружальцями.
- Після подрібнення змішати все в одній посудині і полити за смаком майонезом.
У будь-якому салаті з пекінською капустою, де зустрічається майонез, його можна замінити сметано-гірчичною заправкою.
Для неї потрібно змішати сметану з готовою гірчицею в пропорції 5:1 і додати спеції за смаком. Такий соус нічим не поступається магазинного майонезу.