Святкова закуска з ікрою
Інгредієнти:
• 150 – 200 г червоної якісної ікри;
• 100 г сухого довгого рису;
• 5 заздалегідь відварених яєць;
• 200 – 250 г червоної с/з риби;
• 1 солодка біла цибулина;
• 50 г салатних листків;
• 1 ст. майонезного соусу.
Приготування:
1. Зварити рис до розм’якшення. Головне, не довести крупу до розварювання, вона не повинна перетворитися на кашу.
2. Яйця остудити, почистити і нарізати невеликими шматочками.
3. Солодкий цибуля очистити і дуже дрібно нашаткувати.
4. Рибне філе порізати кубиками (трохи більші, ніж всі інші інгредієнти).
5. Змішати продукти в загальній посуді. Заправити майонезним соусом і за бажанням посолити.
Викласти готову закуску на салатні листя, прикрасити червоною ікрою. Дуже ефектно подавати такий салат в тарталетках. Можна виконати такий салат з копченою рибою – його смак буде вельми пікантним.