Вітамінний салат з ріпою і огірком
Ніхто не буде заперечувати, що смак і особливо свіжий аромат зеленого огірка – відмінно піднімає настрій. І якщо раніше таке задоволення ми могли дозволити собі не раніше літа, сьогодні зелені огірки продаються і на ринках, і в супермаркетах практично в будь-який час року. Значить, салат з ріпою і огірком з категорії весняних страв можна сміливо перемістити в розряд цілорічних.
Зберемо такі продукти:
- невелику ріпку (краще вибрати молодий коренеплід);
- один огірок;
- зелень свіжої петрушки;
- сметану (не занадто жирну);
- трошки солі.
Ріпку, вимиту і без шкірки, перетворюємо ножем в тонку соломку. Солимо, трохи спешиваем і відставляємо. Їй належить настоятися і пустити сік.
Тим часом займаємося іншими інгредієнтами. Ріжемо огірок – не дрібно, але в той же час і не дуже крупно. А ось петрушку потрібно нашаткувати дрібніші.
Нарешті зсипаємо все в одну миску, спешиваем і заправляємо сметаною.