Салат з шинкою і грибами – 10 рецептів дуже смачних салатів

Ситна закуска, яку легко приготувати салат з шинкою і грибами багатий мінералами і вітамінами. До складу можуть входити різні інгредієнти, але незалежно від того, який варіант приготування вибирається, закуска вийде ароматної і смачної.

Простий салат з шинкою і маринованими грибами

На подив закуска готується дуже швидко. Салат з шинкою, грибами і сиром рекомендується готувати з сухариками, які надають особливий смак страви. Замість покупних можна використовувати сухарі домашнього приготування.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • шинка – 240 г курячої;
  • волоський горіх – 60 г;
  • мариновані шампіньйони – 180 г;
  • майонез;
  • сир – 150 г;
  • сухарики – пачка.

Приготування:

  • Порізати шинку на дрібні шматочки. Розкришити горіхи руками і підсмажити на сухій сковорідці. Натерти сир.
  • В шинку насипати горіхи і додати мариновані гриби. Підсолити за необхідності. Залити майонезом. Перемішати. Посипати сирної стружкою.
  • Сухарики посипати перед самою подачею.

Рецепт приготування з сиром

Проста варіація, яка підійде в якості легкого страви на вечерю або чудово доповнить обід. Закуска віддалено нагадує відоме всім олів’є, проте відрізняється від неї зовнішнім виглядом, смаком і ароматом.

Інгредієнти:

  • шинка – 260 г;
  • печериці – 390 г;
  • майонез – 2 ст. ложки;
  • сіль;
  • сир – 160 г;
  • рослинна олія;
  • морква – 1 шт.;
  • яйця – 2 шт. відварені;
  • картопля – 2 бульби.

Приготування:

  • Відварити овочі. Остудити і натерти на крупній тертці. Сир подрібнити у вигляді кубиків. Шинку нарізати на шматочки.
  • Промиті гриби нарізати соломкою. Помістити в сковороду з маслом і смажити.
  • У будь-якому порядку викласти продукти шарами на блюдо, промазуючи кожен шар майонезом і присипаючи порцією солі.

Листкова святкова закуска з куркою

Дуже ситна закуска зачарує гостей своїм чудовим смаком. Листковий салат готують з майонезом, який рекомендується додавати в мінімальній кількості, так як до складу страви входять обсмажені продукти, і закуска може здатися жирної.

Інгредієнти:

  • шинка – 220 г;
  • мариновані опеньки – 185 г;
  • сушений кріп;
  • куряча грудка подкопченная – 1 шт.;
  • сир – 90 г;
  • копчена ковбаса – 220 г;
  • майонез;
  • помідори – 2 шт.;
  • огірок маринований – 3 шт.;
  • картопля – 2 шт.
Дивіться також:  Салат з куркою і сиром – 12 рецептів

Приготування:

  • Відварити картоплю в мундирах. Остудити. Очистити. Скориставшись великою теркою натерти овоч.
  • Огірки, курку і томати нарізати маленькими кубиками.
  • Сир, шинку й ковбасу натерти за допомогою великої терки. Мариновані гриби нарізати шматочками.
  • Викладають закуску шарами: курка, картопля, томати, шинка, огірки, ковбаса, опеньки. Останнім шаром посипають кропом і сиром. Кожен шар промащують майонезом.

Для приготування використовуйте помідори з тонкою шкіркою і м’ясистою м’якоттю.

Грибний салат «Людмила» з шинкою

Творчо підібрані складові закуски і правильний вибір форми роблять рецепт салату Людмила не тільки смачним, але і гідним доповненням будь-якого святкового столу.

Інгредієнти:

  • куряче філе – 650 г;
  • велика кухонна сіль;
  • мариновані гриби – 160 г;
  • зелена цибуля – 25 г;
  • шинка – 160 г;
  • майонез – 320 мл;
  • сир – 160 р.

Приготування:

  • Відварити, а потім остудити філе. Видалити шкірку, а м’якоть нарізати квадратами.
  • Нашаткувати зелену цибулю. Порізати шинку. Нарізати кубиками сир, якщо хочете отримати більш легке блюдо, то можна натерти сир.
  • Нарізати гриби смужками і змішати з усіма продуктами. Підсолити. Додати майонез і перемішати.

Готуємо з квасолею

Салат з незвичайною заправкою стане частим гостем не тільки на святковому столі, але і в повсякденному меню. Уважно поставтеся до вибору соєвого соусу, він повинен бути якісним і свіжим.

Інгредієнти:

  • квасоля – банку консервованої;
  • чорний перець;
  • куряче філе – 260 г;
  • рослинна олія;
  • мелений червоний перець;
  • свіжі лисички – 220 г;
  • аджика – 10 г;
  • шинка – 170 г;
  • майонез – 3 ст. ложки;
  • цибуля – 1 шт.;
  • солодкий перець – 1 шт.;
  • столове вино – 20 мл;
  • листя салату – 30 г;
  • соєвий соус – 3 ст. ложки;
  • м’який сир – 130 р.

Приготування:

  • Куряче філе відварити. Остудити і подрібнити кубиками. Помістити в сковороду і смажити до золотистого кольору.
  • У киплячій воді відварити гриби протягом восьми хвилин. Остудити і нарізати кубиками. Помістити в гарячу сковороду з олією і обсмажити до золотистого забарвлення.
  • Перець подрібнити у вигляді соломки. Сир і шинку – кубиками. Нашаткувати цибулю. Салат порвати руками.
  • В аджику налити соєвий соус і вино. Додати майонез. Посипати перцем. Перемішати.
  • У філе додати шинку, сир, гриби, листя салату, цибулю і солодкий перець. Перемішати.
  • Полити салат підготовленої заправкою. Перемішати перед подачею.
Дивіться також:  Як приготувати крабовий салат – 8 рецептів з паличок і крабового м’яса

Зі свіжими огірками

Швидкий варіант приготування, який ідеально підійде в якості перекусу.

Інгредієнти:

  • шинка – 220 г;
  • сіль;
  • огірок – 2 шт.;
  • оливкова олія;
  • яйце – 2 шт. відварене;
  • майонез;
  • свіжі гриби – 220 г;
  • сир – 120 г пармезану;
  • цибуля – 1 головка.

Приготування:

  • Нашаткувати цибулю. Порізати гриби.
  • Розжарити сковороду, влити олію і покласти гриби з цибулею. Обсмажити.
  • Шинку подрібнити кубиками. Зварити яйця і нарізати. Натерти на середній тертці сир.
  • Все перемішати. Підсолити. Додати майонез і перемішати.
  • Викласти гіркою закуску на блюдо і прикрасити нарізаними кружечками огірків.

Салат з шинкою і смаженими грибами

Салат виходить ошатним і соковитим. Приємна альтернатива доволі набридлому олів’є.

Інгредієнти:

  • печериці – 100 г;
  • корінь селери – 120 г;
  • яйце – 2 шт. відварене;
  • чорний перець;
  • шинка – 160 г;
  • оливкова олія;
  • майонез – 3 ст. ложки;
  • мариновані огірки – 3 шт.

Приготування:

  • Нарізати яйця. Гриби порубати і обсмажити на сковороді в маслі. Додати порубаний селера. Тушкувати до готовності.
  • Огірок, шинку нарізати маленькими кубиками. Додати зажарку і яйця. Підсолити. Додати майонез і перемішати. Посипати перцем.

Щоб гриби вийшли більш соковитими і мали гарний колір, рекомендується смажити не просто на оливковій олії, а в суміші вершкового і оливкового інгредієнта. Вершковий компонент можна замінити топленим маслом.

З пекінською капустою

Вітамінний салатик гарний у будь-який час року, але особливо рекомендуємо готувати його в зимовий період, коли організму не вистачає вітамінів.

Інгредієнти:

  • пекінська капуста – 0,5 вилка;
  • чорний мелений перець – 0,5 ч. ложки;
  • шинка – 160 г;
  • морська сіль;
  • цукор – 0,5 ч. ложки;
  • мариновані опеньки – 160 р.

Приготування:

  • Нашаткувати дрібніші капусту. Підсолити. Додати цукор і для м’якості пом’яти руками.
  • Нарізати соломкою шинку. Злити маринад з грибів. Надіслати до капусти.
  • Влити майонез. Насипати перець і перемішати.
Дивіться також:  9 рецептів салату з вареного буряка

Смачний салат «Чоловіча мрія»

Цей салат названий так зовсім не даремно. Він виходить ситним та смачним, а головне дуже легко готується. З приготуванням впорається будь-який чоловік, навіть той, який ніколи не готував салати.

Інгредієнти:

  • шинка – 250 г;
  • листя салату;
  • куряче філе – 250 г відварене;
  • помідори – 2 шт.;
  • мариновані опеньки – 200 г;
  • сіль;
  • яйце – 2 шт. відварене;
  • майонез;
  • цибуля – 1 головка.

Приготування:

  • Подрібнити у вигляді соломки шинку. Цибулю, нарізану кільцями, обдати окропом, щоб пішла гіркота. Порвати на волокна курку. Яйця порубати. Змішати підготовлені продукти.
  • Злити маринад з опеньків і відправити в салат. Влити майонез. Підсолити. Перемішати.
  • На блюдо колом викласти листя салату. Зверху розмістити салат. Нарізати кружечками помідори і прикрасити закуску.

Оригінальний рецепт з яєчними млинцями

Якщо набридли звичні салати, які десятиліттями прикрашають святкове застілля, пропонуємо приготувати незвичайну закуску. Вона готується просто, внесе новизну і так проситься на стіл!

Інгредієнти:

  • сіль;
  • шинка – 320 г;
  • перець;
  • печериці мариновані різані – 400 г;
  • майонез;
  • яйце – 4 шт. відварене;
  • оливкова олія;
  • цибуля – 1 головка.

Приготування:

  • Нарізати цибулю. Відправити в розігріту сковорідку з олією. Обсмажити.
  • Яйця збити за допомогою виделки. Повинна вийти однорідна маса.
  • Прибрати цибулю в тарілку. Випекти два млинчика на сковороді і нарізати соломкою.
  • Нарізати соломкою шинку. Злити рідину з грибів.
  • Змішати всі підготовлені інгредієнти. Підсолити. Посипати перцем. Влити майонез. Перемішати і настояти чверть.

Прокрутка до верху