Ситна закуска, яку легко приготувати салат з шинкою і грибами багатий мінералами і вітамінами. До складу можуть входити різні інгредієнти, але незалежно від того, який варіант приготування вибирається, закуска вийде ароматної і смачної.
Простий салат з шинкою і маринованими грибами
На подив закуска готується дуже швидко. Салат з шинкою, грибами і сиром рекомендується готувати з сухариками, які надають особливий смак страви. Замість покупних можна використовувати сухарі домашнього приготування.
Інгредієнти:
- сіль;
- шинка – 240 г курячої;
- волоський горіх – 60 г;
- мариновані шампіньйони – 180 г;
- майонез;
- сир – 150 г;
- сухарики – пачка.
Приготування:
- Порізати шинку на дрібні шматочки. Розкришити горіхи руками і підсмажити на сухій сковорідці. Натерти сир.
- В шинку насипати горіхи і додати мариновані гриби. Підсолити за необхідності. Залити майонезом. Перемішати. Посипати сирної стружкою.
- Сухарики посипати перед самою подачею.
Рецепт приготування з сиром
Проста варіація, яка підійде в якості легкого страви на вечерю або чудово доповнить обід. Закуска віддалено нагадує відоме всім олів’є, проте відрізняється від неї зовнішнім виглядом, смаком і ароматом.
Інгредієнти:
- шинка – 260 г;
- печериці – 390 г;
- майонез – 2 ст. ложки;
- сіль;
- сир – 160 г;
- рослинна олія;
- морква – 1 шт.;
- яйця – 2 шт. відварені;
- картопля – 2 бульби.
Приготування:
- Відварити овочі. Остудити і натерти на крупній тертці. Сир подрібнити у вигляді кубиків. Шинку нарізати на шматочки.
- Промиті гриби нарізати соломкою. Помістити в сковороду з маслом і смажити.
- У будь-якому порядку викласти продукти шарами на блюдо, промазуючи кожен шар майонезом і присипаючи порцією солі.
Листкова святкова закуска з куркою
Дуже ситна закуска зачарує гостей своїм чудовим смаком. Листковий салат готують з майонезом, який рекомендується додавати в мінімальній кількості, так як до складу страви входять обсмажені продукти, і закуска може здатися жирної.
Інгредієнти:
- шинка – 220 г;
- мариновані опеньки – 185 г;
- сушений кріп;
- куряча грудка подкопченная – 1 шт.;
- сир – 90 г;
- копчена ковбаса – 220 г;
- майонез;
- помідори – 2 шт.;
- огірок маринований – 3 шт.;
- картопля – 2 шт.
Приготування:
- Відварити картоплю в мундирах. Остудити. Очистити. Скориставшись великою теркою натерти овоч.
- Огірки, курку і томати нарізати маленькими кубиками.
- Сир, шинку й ковбасу натерти за допомогою великої терки. Мариновані гриби нарізати шматочками.
- Викладають закуску шарами: курка, картопля, томати, шинка, огірки, ковбаса, опеньки. Останнім шаром посипають кропом і сиром. Кожен шар промащують майонезом.
Для приготування використовуйте помідори з тонкою шкіркою і м’ясистою м’якоттю.
Грибний салат «Людмила» з шинкою
Творчо підібрані складові закуски і правильний вибір форми роблять рецепт салату Людмила не тільки смачним, але і гідним доповненням будь-якого святкового столу.
Інгредієнти:
- куряче філе – 650 г;
- велика кухонна сіль;
- мариновані гриби – 160 г;
- зелена цибуля – 25 г;
- шинка – 160 г;
- майонез – 320 мл;
- сир – 160 р.
Приготування:
- Відварити, а потім остудити філе. Видалити шкірку, а м’якоть нарізати квадратами.
- Нашаткувати зелену цибулю. Порізати шинку. Нарізати кубиками сир, якщо хочете отримати більш легке блюдо, то можна натерти сир.
- Нарізати гриби смужками і змішати з усіма продуктами. Підсолити. Додати майонез і перемішати.
Готуємо з квасолею
Салат з незвичайною заправкою стане частим гостем не тільки на святковому столі, але і в повсякденному меню. Уважно поставтеся до вибору соєвого соусу, він повинен бути якісним і свіжим.
Інгредієнти:
- квасоля – банку консервованої;
- чорний перець;
- куряче філе – 260 г;
- рослинна олія;
- мелений червоний перець;
- свіжі лисички – 220 г;
- аджика – 10 г;
- шинка – 170 г;
- майонез – 3 ст. ложки;
- цибуля – 1 шт.;
- солодкий перець – 1 шт.;
- столове вино – 20 мл;
- листя салату – 30 г;
- соєвий соус – 3 ст. ложки;
- м’який сир – 130 р.
Приготування:
- Куряче філе відварити. Остудити і подрібнити кубиками. Помістити в сковороду і смажити до золотистого кольору.
- У киплячій воді відварити гриби протягом восьми хвилин. Остудити і нарізати кубиками. Помістити в гарячу сковороду з олією і обсмажити до золотистого забарвлення.
- Перець подрібнити у вигляді соломки. Сир і шинку – кубиками. Нашаткувати цибулю. Салат порвати руками.
- В аджику налити соєвий соус і вино. Додати майонез. Посипати перцем. Перемішати.
- У філе додати шинку, сир, гриби, листя салату, цибулю і солодкий перець. Перемішати.
- Полити салат підготовленої заправкою. Перемішати перед подачею.
Зі свіжими огірками
Швидкий варіант приготування, який ідеально підійде в якості перекусу.
Інгредієнти:
- шинка – 220 г;
- сіль;
- огірок – 2 шт.;
- оливкова олія;
- яйце – 2 шт. відварене;
- майонез;
- свіжі гриби – 220 г;
- сир – 120 г пармезану;
- цибуля – 1 головка.
Приготування:
- Нашаткувати цибулю. Порізати гриби.
- Розжарити сковороду, влити олію і покласти гриби з цибулею. Обсмажити.
- Шинку подрібнити кубиками. Зварити яйця і нарізати. Натерти на середній тертці сир.
- Все перемішати. Підсолити. Додати майонез і перемішати.
- Викласти гіркою закуску на блюдо і прикрасити нарізаними кружечками огірків.
Салат з шинкою і смаженими грибами
Салат виходить ошатним і соковитим. Приємна альтернатива доволі набридлому олів’є.
Інгредієнти:
- печериці – 100 г;
- корінь селери – 120 г;
- яйце – 2 шт. відварене;
- чорний перець;
- шинка – 160 г;
- оливкова олія;
- майонез – 3 ст. ложки;
- мариновані огірки – 3 шт.
Приготування:
- Нарізати яйця. Гриби порубати і обсмажити на сковороді в маслі. Додати порубаний селера. Тушкувати до готовності.
- Огірок, шинку нарізати маленькими кубиками. Додати зажарку і яйця. Підсолити. Додати майонез і перемішати. Посипати перцем.
Щоб гриби вийшли більш соковитими і мали гарний колір, рекомендується смажити не просто на оливковій олії, а в суміші вершкового і оливкового інгредієнта. Вершковий компонент можна замінити топленим маслом.
З пекінською капустою
Вітамінний салатик гарний у будь-який час року, але особливо рекомендуємо готувати його в зимовий період, коли організму не вистачає вітамінів.
Інгредієнти:
- пекінська капуста – 0,5 вилка;
- чорний мелений перець – 0,5 ч. ложки;
- шинка – 160 г;
- морська сіль;
- цукор – 0,5 ч. ложки;
- мариновані опеньки – 160 р.
Приготування:
- Нашаткувати дрібніші капусту. Підсолити. Додати цукор і для м’якості пом’яти руками.
- Нарізати соломкою шинку. Злити маринад з грибів. Надіслати до капусти.
- Влити майонез. Насипати перець і перемішати.
Смачний салат «Чоловіча мрія»
Цей салат названий так зовсім не даремно. Він виходить ситним та смачним, а головне дуже легко готується. З приготуванням впорається будь-який чоловік, навіть той, який ніколи не готував салати.
Інгредієнти:
- шинка – 250 г;
- листя салату;
- куряче філе – 250 г відварене;
- помідори – 2 шт.;
- мариновані опеньки – 200 г;
- сіль;
- яйце – 2 шт. відварене;
- майонез;
- цибуля – 1 головка.
Приготування:
- Подрібнити у вигляді соломки шинку. Цибулю, нарізану кільцями, обдати окропом, щоб пішла гіркота. Порвати на волокна курку. Яйця порубати. Змішати підготовлені продукти.
- Злити маринад з опеньків і відправити в салат. Влити майонез. Підсолити. Перемішати.
- На блюдо колом викласти листя салату. Зверху розмістити салат. Нарізати кружечками помідори і прикрасити закуску.
Оригінальний рецепт з яєчними млинцями
Якщо набридли звичні салати, які десятиліттями прикрашають святкове застілля, пропонуємо приготувати незвичайну закуску. Вона готується просто, внесе новизну і так проситься на стіл!
Інгредієнти:
- сіль;
- шинка – 320 г;
- перець;
- печериці мариновані різані – 400 г;
- майонез;
- яйце – 4 шт. відварене;
- оливкова олія;
- цибуля – 1 головка.
Приготування:
- Нарізати цибулю. Відправити в розігріту сковорідку з олією. Обсмажити.
- Яйця збити за допомогою виделки. Повинна вийти однорідна маса.
- Прибрати цибулю в тарілку. Випекти два млинчика на сковороді і нарізати соломкою.
- Нарізати соломкою шинку. Злити рідину з грибів.
- Змішати всі підготовлені інгредієнти. Підсолити. Посипати перцем. Влити майонез. Перемішати і настояти чверть.