Салат з шинкою і смаженими грибами
Салат виходить ошатним і соковитим. Приємна альтернатива доволі набридлому олів’є.
Інгредієнти:
- печериці – 100 г;
- корінь селери – 120 г;
- яйце – 2 шт. відварене;
- чорний перець;
- шинка – 160 г;
- оливкова олія;
- майонез – 3 ст. ложки;
- мариновані огірки – 3 шт.
Приготування:
- Нарізати яйця. Гриби порубати і обсмажити на сковороді в маслі. Додати порубаний селера. Тушкувати до готовності.
- Огірок, шинку нарізати маленькими кубиками. Додати зажарку і яйця. Підсолити. Додати майонез і перемішати. Посипати перцем.
Щоб гриби вийшли більш соковитими і мали гарний колір, рекомендується смажити не просто на оливковій олії, а в суміші вершкового і оливкового інгредієнта. Вершковий компонент можна замінити топленим маслом.