Незвичайний варіант з маслинами
Це салат з оригінальним смаком, що гармонійно поєднує у своєму складі кукурудзу і «заморську дивину» – маслини.
Щоб приготувати таку закуску до святкового столу або просто в якості самостійного блюда для легкої вечері, знадобляться:
- філе куряче;
- банку маслин;
- 2 помідори;
- пачка сухариків;
- 50 г консервованої кукурудзи;
- трохи майонез для заправки, петрушка, сіль і спеції.
Хід роботи полягає у виконанні наступних дій:
- Філе відварюється, остуджується і нарізається кубиками. М’ясо викласти першим шаром на дно порційних тарілок.
- Курка солиться, приправляється і покривається майонезній сіткою.
- Далі розподіляються кубики помідорів, які також солятся і змазується майонезом.
- Потім йдуть шари сухариків і порізаних кружечками маслини, між якими робиться майонезна прошарок.
- Салат покривається майонезом і прикрашається за допомогою кукурудзи і подрібненої петрушки.
Рада! Щоб сухарики не розм’якли, збирати салат безпосередньо перед подачею на стіл.