Що приготувати на новий рік? 30 ідей і рецептів!

Брюссельська капуста в томатному соусі


Інгредієнти:

• 1 кг капусти;
• по 2 ст. л. пасти з томатів і сметани;
• 1 ч. л. вершкового масла;
• сіль;
• 1 ст. л. свіжовичавленого соку лимона;
• 120 г «Голландського» сиру;
• 2/3 ст. фільтрованої води;
• чорний мелений перець;
• 1 часниковий зубок.

Приготування:

1. Зняти з брюссельської капусти погані листя. Зрізати зіпсовані місця. Великі качани розрізати на 2 частини.
2. Поварити капусту в невеликій кількості води з лимонним соком 2 – 3 хвилини, щоб прибрати гірчинку.
3. Викласти овочі на друшляк, обдати крижаною водою. Це допоможе зберегти його яскравий апетитний колір.
4. Часник порізати тонкими слайсами.
5. Змішати пасту з томатів і сметану. Влити воду. Додати сіль, чорний перець.
6. Змастити форму розм’якшеним вершковим маслом. Викласти в неї капусту. Залити томатною сумішшю.
7. Запікати капусту чверть години при середній температурі.
8. Зверху потерти «Голландський» сир. І залишити страву в духовці ще на 7 – 8 хвилин.
Гарнір повинен добре настоятися перед подачею до столу. За цей час овочі вберуть в себе аромати заливки.

Холодні закуски на новий рік

Холодні закуски на святковому столі відмінно доповнять основне блюдо, зроблять меню більш різноманітним і цікавим. Готувати їх варто в невеликій кількості, але відразу в декількох варіантах.

Дивіться також:  Салат з ковбасою – 17 рецептів приготування смачних салатів