Що приготувати на великдень? Кращі рецепти!

Холодець з курки

Час приготування – 6 ч.
Кількість порцій – 8.

Склад продуктів для холодцю з курочки:

  • 1. 150 г моркви.
  • 2. 5 г кінзи.
  • 3. 1 курочка.
  • 4. 2 яйця.
  • 5. 5 горошин чорного перцю.
  • 6. 5 зубч. часнику.
  • 7. 4 лаврових листочка.
  • 8. 1 ч. л. солі.
  • 9. 2 ст. л. желатину.

Приготування холодцю з курочки

  • Курка промивається в прохолодній воді. Її потрібно звільнити від шкірки.
  • Курочка відправляється в глибоку каструлю з прохолодною водою і поставити на максимальний вогонь.
  • Після закипання води, знімається піна, а потужність вогню зменшується.
  • М’ясо вариться близько 4 годин на маленькому вогні. Жир з піною періодично знімаються.
  • Чекаємо, поки м’ясо відійде від кісточки.
    Часник, морква і цибуля очищаються і додаються до м’яса. Вміст каструлі вариться ще півгодини.
  • Додаються лаврові листочки з горошинами перцю.
  • Після цього холодець вариться ще півгодини.
    Яйця відварюють, охолоджують і очищаються від шкаралупи.
  • Часник очищається і нарізати на тонкі скибочки.
  • Морквина очищається і нарізається різними фігурками.
    З бульйону дістається варена морквина, цибуля і часник.
  • Бульйон проціджують і залишають охолоджуватися.
  • М’ясо відділяється від кісточки, нарізати на маленькі шматочки і викласти у форму.
  • Склянку бульйону розводиться 2 ст. л. желатину. Вміст склянки виливається в бульйон.
    Яйця розрізають на 2 половинки і викладаються на курочку.
  • У форму викладається часник з морквою і зеленню.
  • В останню чергу виливається у форму проціджений і охолоджений бульйон.
  • Холодець доводиться до готовності у холодильнику.
  • З ним відмінно поєднується гірчиця або хрін.

     

    Дивіться також:  Кокосовий пиріг «Ніжність» – ласощі для справжніх гурманів