
Холодець з курки
Час приготування – 6 ч.
Кількість порцій – 8.
Склад продуктів для холодцю з курочки:
- 1. 150 г моркви.
- 2. 5 г кінзи.
- 3. 1 курочка.
- 4. 2 яйця.
- 5. 5 горошин чорного перцю.
- 6. 5 зубч. часнику.
- 7. 4 лаврових листочка.
- 8. 1 ч. л. солі.
- 9. 2 ст. л. желатину.
Приготування холодцю з курочки
Курка промивається в прохолодній воді. Її потрібно звільнити від шкірки.
Курочка відправляється в глибоку каструлю з прохолодною водою і поставити на максимальний вогонь.
Після закипання води, знімається піна, а потужність вогню зменшується.
М’ясо вариться близько 4 годин на маленькому вогні. Жир з піною періодично знімаються.
Чекаємо, поки м’ясо відійде від кісточки.
Часник, морква і цибуля очищаються і додаються до м’яса. Вміст каструлі вариться ще півгодини.
Додаються лаврові листочки з горошинами перцю.
Після цього холодець вариться ще півгодини.
Яйця відварюють, охолоджують і очищаються від шкаралупи.
Часник очищається і нарізати на тонкі скибочки.
Морквина очищається і нарізається різними фігурками.
З бульйону дістається варена морквина, цибуля і часник.
Бульйон проціджують і залишають охолоджуватися.
М’ясо відділяється від кісточки, нарізати на маленькі шматочки і викласти у форму.
Склянку бульйону розводиться 2 ст. л. желатину. Вміст склянки виливається в бульйон.
Яйця розрізають на 2 половинки і викладаються на курочку.
У форму викладається часник з морквою і зеленню.
В останню чергу виливається у форму проціджений і охолоджений бульйон.
Холодець доводиться до готовності у холодильнику.
З ним відмінно поєднується гірчиця або хрін.