Що приготувати з свинини? 40 рецептів в домашніх умовах

Обрані страви з мультиварки

Суперкорисний побутовий прилад ще недооцінене багатьма господинями, які воліють звичну плиту. Наші бабусі, можливо, прийшли б в жах від такого «знущання» над продуктами, не побували в російської печі. Можливо, ми теж скоро жахнемось від страв, «намальованих» на принтері! Але сьогодні мультиварка надає кулінару безсумнівні вигоди і переваги.

Апетитний плов з свинини

Інгредієнти:

  • рис («Басматі», «Жасмин», «Садри») — 200 г;
  • жирна м’якоть свинини (реберця) — 500 г;
  • цибулина;
  • суміш приправ для плову;
  • листочки лавра — 2 шт.;
  • тонкий лаваш;
  • головка часнику;
  • масло (вершкове масло і соняшникову) — 50 р;
  • солодка морква — 100 г;
  • сіль, перець — за бажанням.

Приготування:

  • Свинину нарізаємо кубиками (2 см). Кладемо в чашу приладу обидва види масла, включаємо прилад на режим смаження. Нагріваємо жир, викладаємо шматочки м’яса, обсмажуємо, періодично перевертаємо.
  • Очищаємо цибулю та моркву, шаткуємо овочі, додаємо до свинини, тушкуємо чверть години.
  • Добре моєму рис, трохи просушуємо, відправляємо в каструлю. Робимо в центрі зерен невелике поглиблення, покласти в нього чисту головку часнику. Вливаємо 600 мл бутильованої води, продовжуємо приготування вже на режимі «Експрес-варка», а потім на 10 хвилин вмикаємо Тепло.
  • Викладаємо плов з чаші (часник видаляємо), змащуємо її маслом, застеляємо на дно лаваш. Робимо це таким чином, щоб коржик виходила за межі ємності. Повертаємо інгредієнти на місце, щільно закриваємо вільними краями лаваша, обробляємо його вершковим жиром.

Закінчуємо приготування, встановивши програму «Випічка». Отримуємо справжній азербайджанський плов!

Бефстроганов з м’яса

Інгредієнти:

  • свинина (карбонад) — 500 г;
  • домашня сметана — 70 г;
  • цибулина;
  • томат-паста — 30 г;
  • олія (оливкова або соняшникова) — 50 р;
  • бутильована вода — 200 г;
  • борошно — 1 ст. л.;
  • сіль, спеції і прянощі — за вподобанням.
Дивіться також:  Паста карбонара – 4 рецепти з беконом і вершками

Приготування:

  • Очищене від сухожиль м’ясо нарізаємо на довгі брусочки (до 5 см). У чашу мультиварки вливаємо ароматне масло, нагріваємо (режим «Смаження»), обсмажуємо свинину 7 хвилин. Подрумянившееся м’ясо перчимо, солимо, додаємо нашатковану кільцями цибулю і продовжуємо приготування ще дві хвилини в тому ж режимі.
  • Коли розумний прилад повідомить про закінчення чергового етапу, кладемо в чашу томат-пасту, сметану, вливаємо воду, перемішуємо склад і вмикаємо на 25 хв. програму «Гасіння».

Звуковий сигнал сповістить про успішне завершення приготування бефстроганов. Хіба це не чудо техніки?

Харчо з свинини з рисом

Інгредієнти:

  • бутильована вода — 2 л;
  • свинина (неодмінно на кісточці) — 400 г;
  • рис — ½ мультистакана;
  • бульби картоплі — 3 шт.;
  • солодка морква;
  • хмелі-сунелі, зелень (базилік), листочок лавра, горошини перцю, сіль — підбираємо за бажанням;
  • томат-паста — 150 г;
  • мускатний горішок — 1 ч. л.;
  • головка часнику.

Приготування:

  • Свинину на кісточці відварюємо в двох літрах води, встановивши на годину режим «Гасіння». В кінці процесу додаємо горошини перцю, сіль, листочок лавра, спеції і прянощі.
  • Поки мультиварка зайнята своєю роботою, готуємо овочі: нарізаємо кубиками моркву, шаткуємо півкільцями цибулю.
  • Виймаємо м’ясо з чаші, проціджуємо бульйон в окремий посуд, а на його місце в чисту ємність поміщаємо масло. Викладаємо шматочки моркви і цибулі, злегка підсмажуємо їх разом з томат-пастою.
  • Вливаємо бульйон, додаємо нарізану брусочками картоплю, добре помитий рис, м’ясо. Закінчуємо приготування харчо через півгодини, встановивши на дисплеї режим «Суп».

Дієтичне м’ясо на пару

Інгредієнти:

  • свинина (шийний відділ) — 1 кг;
  • гірчиця — 30 г;
  • кількість морської солі, перцю, каррі вибираємо на свій смак.
  • Приготування:

М’ясо готуємо звичайним способом — нарізаємо на скибочки товщиною до 3 мм, добре відбиваємо. Натираємо свинину порошком каррі, сіллю і підібраними спеціями, змащуємо гірчицею.

Дивіться також:  Риба під маринадом в мультиварці – 8 рецептів приготування

Розміщуємо шматочки у кошик, призначену для приготування на пару, встановлюємо ємність на каструлю агрегату, вливаємо воду до рівня нижньої позначки. Закриваємо кришку, вибираємо режим «Варка на пару», таймер встановлюємо на 40 хвилин. Ось і вся премудрість!

Тушкована в вершках свинина

Інгредієнти:

  • жирна свинина — 300 г;
  • цибуля — 200 г;
  • вершки (35 %) — 100 г;
  • свіжі печериці;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • сіль, спеції — за своїм смакам.

Приготування:

  • М’ясо нарізаємо соломкою довжиною 2 см, очищені гриби поділяємо приблизно в такій же формі, часник шаткуємо тонкими пластинками.
  • Викладаємо продукти в чашу мультиварки, додаємо сіль і спеції, рясно заливаємо вершками.
  • Вибираємо програму «Гасіння», вказуємо вид продукту (м’ясо), тривалість готування (годину). Поки прилад сумлінно трудиться, займаємося своїми справами!

Гармошка зі свинини з сиром

Інгредієнти:

  • вирізка свинини — 1 кг;
  • улюблений сир — 150 г;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • сушена паприка, сіль, інші вибрані спеції.

Приготування:

  • Викладаємо м’ясо на дошку, виробляємо глибокі розрізи, відступаємо на 1,5 см, але не відокремлюємо скибочки до кінця. Отримуємо своєрідну гармошку.
  • Подрібнюємо часник, змішуємо його з сіллю, спеціями і прянощами, добре натираємо шматок з усіх боків, злегка обробляючи місця поділу м’яса.
  • Поділяємо сир на пластини, вкладаємо по одній в місця розрізів свинини. Загортаємо весь шматок у фольгу, окремо упаковуючи в папір кожен пласт. Вливаємо в чашу до півтора літрів води, встановлюємо на годину режим «Варка на пару».

Реберця з картоплею

Інгредієнти:

  • бульби картоплі — 7 шт.;
  • олія (оливкова або соняшникова) — 20 г;
  • свинячі реберця — ½ кг;
  • морквина;
  • цибулина;
  • листочки лавра — 2 шт.;
  • суміш сушеної зелені, прянощі і спеції, підібрані за особистим смакам.
Дивіться також:  Свинина в сметані – 5 рецептів, як приготувати на сковороді в духовці і в мультиварці

Приготування:

  • Вливаємо в чашу свіже масло, викладаємо мите і обсушенное серветками м’ясо, підсмажуємо 10 хвилин в режимі «Випічка». Перевертаємо вже золотисті реберця, повторюємо процес теплової обробки.
  • Додаємо нашатковану кільцями цибулю, нарізану соломкою моркву, сіль, листочки лавра, спеції і прянощі.
  • Через п’ять хвилин закладаємо брусочки картоплі, готуємо чверть години на програмі «Випічка».

Запіканка з картоплі, свинини і сиру

Інгредієнти:

  • картопля — 500 г;
  • свинина свіжа — 300 г;
  • цибулини — 2 шт.;
  • бутильована вода — 250 мл;
  • майонез — 50 г;
  • томати — 3 шт.;
  • сир — 150 г;
  • олія (соняшникова чи оливкова) — 20 г;
  • сіль і спеції.

Приготування:

  • Очищаємо, миємо, нарізаємо у бажаній формі цибулю і картоплю. М’ясо поділяємо на порційні шматки, злегка відбиваємо, розміщуємо на дно змащеної маслом чаші.
  • Далі утворимо шар майонезу, на який викладаємо овочі. Продукти солимо, перчимо, обробляємо білим соусом. Закінчуємо формування страви часточками помідорів і крупно натертим сиром.
  • На годину включаємо режим «Випічка».

Свиняча шийка з прованськими травами

Інгредієнти:

  • свиняча шийка — 1 кг;
  • зубки часнику — 5 шт.;
  • листочки лавра — 3 шт.;
  • кількість суміші прованських трав, солі і спецій підбираємо за вподобанням.

Приготування:

  • М’ясо миємо, ретельно просушуємо, добре натираємо подрібненим часником, прованськими травами, з’єднаними з потрібною кількістю солі.
  • Перетягуємо шийку кулінарним шпагатом, відступаючи на 3 див. Таким способом надаємо продукту потрібну форму і полегшуємо нарізку готового м’яса.
  • Свинину викладаємо в суху чашу, накриваємо листами лавра, включаємо мультиварку на режим «Випічка». Виставляємо час 1 год. Приготування — простіше нікуди!
Прокрутка до верху