Рецепт шоколадної глазурі з какао з вершками:
Візьміть плитку 100 г шоколаду, 2 столові ложки вершків і невелику каструльку.
Шоколадку розламайте на шматочки і покладіть в каструльку. Зробіть водяну баню і розтопіть на ній шоколад. Після топления шоколадки влийте сюди ж вершки і добре розмішуйте. Глазур готова, відставте її для охолодження. Коли вона буде ще теплою, можете покривати свою випічку.
Рецепт глазурі з какао та молока:
Всього за 10 хвилин вийде блискуча глазур, яка прикрасить і зробить апетитним будь-яку випічку. Змішайте в ковшике 0,5 склянки цукру і 1 столову ложку какао. Влийте 3 столові ложки молока і розмішайте. Тепер цю суміш поставте на маленький вогонь і варіть, поки цукор не розтане. Як тільки глазур почне пінитися, треба прибрати з вогню і дати застудитися.
В процесі охолодження глазур загусне, тому не проґавте і вчасно покривайте випічку. Глазур не повинна бути гарячою або холодною. Вона повинна бути теплою, але не гострий.
У цей момент додайте 50 г м’якого вершкового масла і збийте міксером. Таку шоколадну глазур можете використовувати для празького торта. Вона надасть торту блиск і скоринку.