Австралійський чізкейк
Холодні суфлейные торти–чізкейки родом з Англії, там їх готують на основі вершкових сирів, але в наших «гастрономічних» умовах для таких десертів чудово підійде м’який незернистый сир.
Для австралійського чізкейку на підкладці з шоколаду і вівсяного печива слід підготувати:
- 400 г м’якого жирного сиру;
- 200 г вершкового масла;
- 200 г шоколаду;
- 150 г цукрової пудри;
- 50 г вівсяного печива;
- 50 г абрикосового джему;
- 50 мл води або молока;
- 20 г желатину;
- ванілін за смаком.
Для багатьох сирних тортів потрібно, щоб основний продукт мав однорідну пастоподобную текстуру. Її легко домогтися заглибним блендером, а при його відсутності можна замінити сир сирною масою, але скоротивши при цьому кількість цукру в рецепті.
Приготування:
- Вівсяне печиво розтовкти в дрібну крихту, змішати з половиною розтопленого шоколаду. Отриману масу утрамбувати на дно рознімної форми, вистеленний харчовою плівкою або пергаментом. Прибрати в холод.
- Желатин замочити у воді або молоці. Сир разом з м’яким маслом і цукровою пудрою збити міксером або блендером. Розпустити набряклий у воді або молоці желатин.
- Заготівлю сирного суфле вилити на основу з вівсяного печива, розрівняти і дати їй повністю застигнути протягом 2-3 годин у холодильнику.
- Верх застиглого суфле змастити абрикосовим джемом, а коли він трохи підсохне полити розтопленим шоколадом. Як тільки поверхня глазурі застигне, десерт можна їсти. Щоб верх торта не розкришився при нарізуванні, різати його потрібно гарячим сухим ножем.