Сирний торт — 12 рецептів приготування з випічкою і без в домашніх умовах

Австралійський чізкейк

Холодні суфлейные торти–чізкейки родом з Англії, там їх готують на основі вершкових сирів, але в наших «гастрономічних» умовах для таких десертів чудово підійде м’який незернистый сир.

Для австралійського чізкейку на підкладці з шоколаду і вівсяного печива слід підготувати:

  • 400 г м’якого жирного сиру;
  • 200 г вершкового масла;
  • 200 г шоколаду;
  • 150 г цукрової пудри;
  • 50 г вівсяного печива;
  • 50 г абрикосового джему;
  • 50 мл води або молока;
  • 20 г желатину;
  • ванілін за смаком.

Для багатьох сирних тортів потрібно, щоб основний продукт мав однорідну пастоподобную текстуру. Її легко домогтися заглибним блендером, а при його відсутності можна замінити сир сирною масою, але скоротивши при цьому кількість цукру в рецепті.

Приготування:

  • Вівсяне печиво розтовкти в дрібну крихту, змішати з половиною розтопленого шоколаду. Отриману масу утрамбувати на дно рознімної форми, вистеленний харчовою плівкою або пергаментом. Прибрати в холод.
  • Желатин замочити у воді або молоці. Сир разом з м’яким маслом і цукровою пудрою збити міксером або блендером. Розпустити набряклий у воді або молоці желатин.
  • Заготівлю сирного суфле вилити на основу з вівсяного печива, розрівняти і дати їй повністю застигнути протягом 2-3 годин у холодильнику.
  • Верх застиглого суфле змастити абрикосовим джемом, а коли він трохи підсохне полити розтопленим шоколадом. Як тільки поверхня глазурі застигне, десерт можна їсти. Щоб верх торта не розкришився при нарізуванні, різати його потрібно гарячим сухим ножем.
Дивіться також:  Торт «Черепашка» – 9 рецептів приготування