На молочній сироватці
Що знадобиться:
- молочна сироватка – 1,5 склянки;
- цукор – 3 ст. ложки;
- борошно – 2 склянки;
- сух. дріжджі – 2 ч. ложки;
- сіль – 1 ч. ложка;
- раст. масло – 2 ст. ложки.
Так як сироватка має властивість вбирати в себе багато борошна, то розрахуйте її кількість так, щоб у вас залишалося з запасом. Надалі звертайте увагу на те, як буде замішуватися тісто і його консистенцію. Злегка підігрійте сироватку і вилийте її на дно чаші хлібопічки. Слідом кладуть цукор, сіль, масло і борошно просіюється. В середині у заглиблення, кладуть дріжджі.
Поставте відро після того, як покласти всі інгредієнти, в хлібопічку і виберіть програму замісу тіста. На це піде приблизно півтори години. Після завершення роботи пристрою залиште тісто, щоб воно піднялося.