Як приготувати еластичне тісто для вареників з чорницею.
Не знаєте, чим порадувати сім’ю, приготуйте вареники з чорницею. Це напрочуд смачна і легка страва. Його можна доповнити сметаною чи збитими вершками. Ми розповімо, як замісити тісто, і справа залишиться за малим.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
порцій: 4.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Вода – 0,5 ст.
Процес приготування:
1. Поставте воду в холодильник, до моменту замішування тіста вона повинна бути дуже холодною. У миску просійте борошно, то тісто насититься киснем. Додайте щіпку солі.
2. До борошна додайте одне яйце і перемішайте.
3. Потім влийте холодну воду та починайте замішувати тісто. Воно має бути еластичним та пружним.
4. Тісто оберніть у харчову плівку і покладіть на півгодини у холодильник. Після цього розкотіть тісто і зробіть із нього вареники з чорницею.
Смачного!