Тісто для вареників – 10 покрокових рецептів

Як приготувати еластичне тісто для вареників з чорницею.

Не знаєте, чим порадувати сім’ю, приготуйте вареники з чорницею. Це напрочуд смачна і легка страва. Його можна доповнити сметаною чи збитими вершками. Ми розповімо, як замісити тісто, і справа залишиться за малим.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Вода – 0,5 ст.

Процес приготування:

1. Поставте воду в холодильник, до моменту замішування тіста вона повинна бути дуже холодною. У миску просійте борошно, то тісто насититься киснем. Додайте щіпку солі.

2. До борошна додайте одне яйце і перемішайте.

3. Потім влийте холодну воду та починайте замішувати тісто. Воно має бути еластичним та пружним.

4. Тісто оберніть у харчову плівку і покладіть на півгодини у холодильник. Після цього розкотіть тісто і зробіть із нього вареники з чорницею.

Смачного!

Дивіться також:  Пиріжки на кефірі в духовці – 10 смачних рецептів