Торт медовик – 9 рецептів

З вареним згущеним молоком

Саме складне в приготуванні торта – це підготовка коржів. Необхідно витратити час, щоб приготувати і пропекти коржі. Але результат того вартий.

Інгредієнти:

  • Сода – 1,5 ч. ложки;
  • Борошно – 720 гр.;
  • Цукор – 320 гр.;
  • Молоко для просочення – 150 мл;
  • Згущене молоко варене – 600 гр. для крему;
  • Вершкове масло – 150 гр.;
  • Яйце – 4 шт.;
  • Мед – 6 ч. ложечок;
  • Масло вершкове – 320 гр. для крему;
  • Горіх волоський – 120 гр. для крему.

Приготування:

  • Масло розрізати. Покласти в ємність. Насипати цукор, залити мед.
  • Помістити на водяну баню. Всипати соду. Продукти побіліють і збільшаться. Прибрати з конфорки.
  • Охолодити.
  • Ввести яйця, збити.
  • Борошно засипати в рідину. Замісити.
  • Розрізати так, щоб вийшло дев’ять частин. Скрутити в кулі.
  • Розкачати. Вирізати коло.
  • Взяти вилку і наколоти тісто. Підготувати всі кулі. Тісто випікається швидко, і щоб не втрачати час, треба ставити відразу наступний корж.
  • Помістити в духову шафу. Температура 180 гр. Готувати за п’ять хвилин кожну частину.
  • Горіхи і один корж подрібнити.
  • Приготування крему:

  • Для крему необхідно м’яке масло, для цього варто заздалегідь вийняти його з холодильника. Помістити у блендер додавши згущене молоко. Збити.
  • Кожен коржик просочувати молоком і змащувати кремом. Коли всі частини зібрані, змастити ласощі кремом і посипати крихтами з горіхами.
  • Прибрати в холод.
  • Дивіться також:  Житній хліб на заквасці – 6 рецептів, як спекти домашній хліб в духовці, в хлібопічці і в мультиварці
    Прокрутка до верху