Варіант бісквітного ласощі
Суфле чудово поєднується не тільки з пісочним коржами, але і з бісквітною основою.
Такий варіант «Пташиного молока» можна без проблем приготувати і в духовій шафі, і в мультиварці. Останній гаджет допоможе отримати ідеальний бісквіт навіть молодої господині.
Отже, для бісквітного коржа потрібні:
- 3 курячих яйця;
- 120 г цукру;
- 120 г борошна.
Для крему-суфле на заварний основі слід взяти:
- 7 яєць;
- 200 г цукру;
- 160 мл молока;
- 20 г борошна;
- 180 г вершкового масла;
- 30 г желатину;
- 100 мл води;
- 1 г ваніліну.
Щоб зробити глазур для прикраси торта потрібно:
- 100 г темного шоколаду;
- 15-20 г вершкового масла;
- 60 мл вскипевшего молока.
Етапи приготування десерту:
- Десять хвилин міксером на середній швидкості збиваємо яйця з цукром, поки простір, займане ними в посудині, не збільшиться мінімум в три-чотири рази. Просіяти до яєчної піні борошно, обережно вмішати її лопаткою або ложкою.
- Спекти бісквіт в духовці або мультиварці на режимі «Випічка» 45-60 хвилин. З готового коржа зробити два більш тонких пласта після повного остигання.
- Для суфлейной начинки розділити білки і жовтки. Останні розтерти з половиною цукру, влити до них молоко, просіяти борошно і, помішуючи, уварити до густоти. Цей процес також можна здійснити в мультиварці (опція «Мультиповар», 100 градусів, чверть години).
- Дати охолонути заварний основі до 20-27 градусів, додати до неї ванілін і збити з м’яким маслом. Желатин залити рецептурним кількістю води і після набухання прогріти до стану однорідної рідини.
- В міцну піну з цукром збовтати білки, вмішати в них розпущений желатин і заварную основу.
- У мультикастрюлю викласти половину суфле, на неї — тонкий бісквітний корж, зверху — другу частину крему і все це накрити іншим коржем. Прибрати десерт на 3-4 години на холод.
- Після застигання занурити чашу мультиварки в гарячу воду на 1-2 хвилини. Тепер можна акуратно витягти з неї торт.
- Розламані на дрібні шматочки плитку шоколаду і масло залити киплячим молоком, перемішати до гладкого стану. Полити цією помадкою випічку. Після застигання десерт готовий до подачі.
При нарізуванні торта «Пташине молоко» глазур з шоколаду часто ламається і кришиться некрасивими шматочками, щоб цього не сталося, різати десерт слід сухим гарячим ножем.