З манкою і лимоном
Рецепт торта «Пташине молоко» з манкою і лимоном був дуже популярний у часи тотального дефіциту, але і зараз, коли без праці можна знайти в найближчому магазині всі складові навіть для самого вишуканого десерту, його однозначно варто спробувати. Оскільки при всій своїй простоті, торт дійсно смачний.
Перелік необхідних інгредієнтів:
- 450 г вершкового масла (150 г – для коржа, 300 м – в крем);
- 620 г цукру (200 г – в тісто, 300 м – в крем і 120 г – глазур);
- 100 г какао-порошку (40 г – бісквіт, 60 м – для шоколадної глазурі);
- 5 г розпушувача;
- 2 яйця;
- 160 г борошна;
- 250 мл молока;
- 30 г манної крупи;
- 1 лимон;
- 90 г сметани.
Печемо покроково торт з манним суфле:
- Готуємо шоколадне кексовое тісто для бісквітної основи. Яйця з білим кристалічним цукром перетворюємо в стабільну піну. М’яке масло трохи збиваємо для більшої пишності. Акуратно з’єднуємо гоголь-моголь з яєць і цукру зі збитим маслом.
- Проявивши всю свою вправність і граничну обережність, щоб маса не опала, пробуємо ввести до рідкої складової суміш з просіяної сипучих компонентів (борошно, какао і розпушувач).
- З тіста, яке вийшло в результаті, слід спекти один високий корж при 180 градусах. Тривалість термічної обробки – 20 хвилин.
- Проварити 10-15 хвилин лимон в гарячій воді, щоб пішла вся гіркота. Потім розрізати його на часточки, вибрати кісточки і перекрутити в кашку в блендері або м’ясорубці.
- З молока, цукру і манної крупи приготувати густу кашу, яку слід швидко остудити на крижаній бані. У остиглу манку додати лимон і м’яке масло, міксером перемішати все разом в повітряний суфлейный складу.
- Бісквіт розпустити на два однакових коржа, між якими помістити суфле з манної каші. Зверху торт облити глазур’ю з прогрітих в одній ємності цукру, какао-порошку і сметани.
Прикрасити десерт можна, використовуючи кокосову стружку або подрібнені горіхи.
Так, виявляється, вишуканий десерт легко приготувати вдома з цілком доступних продуктів. Спробуйте і насолоджуйтеся смачним результатом!