З готового листкового тіста
Інгредієнти:
- тісто листкове бездріжджове – 870 – 900 г;
- масло вершкове – 80 – 100 м;
- волоські горіхи очищені – 280 – 300 г;
- цукрова пудра – 70 г;
- цукор – 80 – 100 м;
- мед – повний стакан;
- вода – половина склянки;
- яйце – 1 шт.
Приготування:
- Очищені горіхи підсушити на сковорідці, а потім перебити блендером з пудрою.
- Розтопити масло. Тісто розморозити.
- Розкачати вісім тонких пластів. Перший нижній повинен вийти трохи товщі інших.
- Всі їх викласти на деко з пергаментом. Кожен по черзі поливати маслом і посипати горіховою начинкою.
- Верхню частину без начинки промазати збитим яйцем. Скріпити краю.
- Розрізати заготівлю ромбиками, але не до кінця.
- Готувати в духовці при 170 градусах трохи більше півгодини.
Ще гарячим залити ласощі сиропом з води, цукру і меду.