Турецька пахлава – 6 рецептів приготування в домашніх умовах

З готового листкового тіста

Інгредієнти:

  • тісто листкове бездріжджове – 870 – 900 г;
  • масло вершкове – 80 – 100 м;
  • волоські горіхи очищені – 280 – 300 г;
  • цукрова пудра – 70 г;
  • цукор – 80 – 100 м;
  • мед – повний стакан;
  • вода – половина склянки;
  • яйце – 1 шт.

Приготування:

  • Очищені горіхи підсушити на сковорідці, а потім перебити блендером з пудрою.
  • Розтопити масло. Тісто розморозити.
  • Розкачати вісім тонких пластів. Перший нижній повинен вийти трохи товщі інших.
  • Всі їх викласти на деко з пергаментом. Кожен по черзі поливати маслом і посипати горіховою начинкою.
  • Верхню частину без начинки промазати збитим яйцем. Скріпити краю.
  • Розрізати заготівлю ромбиками, але не до кінця.
  • Готувати в духовці при 170 градусах трохи більше півгодини.

Ще гарячим залити ласощі сиропом з води, цукру і меду.

Дивіться також:  Торт Захер (Sachertorte) – 7 рецептів, як приготувати віденський торт в домашніх умовах