Варення з калини — 6 рецептів приготування на зиму

Простий рецепт «П’ятихвилинка»

Щоб зварити варення «П’ятихвилинка» з калини потрібні такі складові:

  • по 800 г ягід калини і цукрового піску;
  • стакан води;
  • пакетик ванільного цукру.

Послідовність дій:

  • Зірвані ягідки перебрати і промити холодною проточною водою. Потім розсипати рівним шаром на столі, застеленому паперовими рушниками, — нехай вони вбере всю вологу.
  • У каструлю з товстим дном всипати обидва види цукру, залити окропом, розмішати і прогріти сироп до повного розчинення всіх цукрових кристаликів.
  • Дати сиропу покипіти п’ять хвилин, перекласти в нього ягоди, проварити 5 хвилин і швидко охолодити на крижаній бані.
  • Коли варення повністю охолоне, знову проварити його після закипання п’ять хвилин, розкласти по стерильним тарі і закатати металевими кришками.

Щоб заготовка вийшла ніжнішою і ароматнішою, слід витримати варення в морозильнику пару годин або збирати для нього ягоди, які пережили перші заморозки, коли з них піде вся гіркота.

Дивіться також:  Торт сметанник – 6 простих рецептів приготування
Прокрутка до верху