Варення з калини — 6 рецептів приготування на зиму

З яблуками

Варення з калини на зиму можна робити з додаванням інших фруктів.

Наприклад, можна приготувати смачний яблучно-калиновий джем, для якого слід взяти:

  • 1000 г яблук;
  • 700 г цукру;
  • 300 г ягід калини;
  • 50 мл води.

Спосіб приготування:

  • Яблука миємо, тонкими стрічками зрізаємо шкірку і вирізаємо насіння. Отриману яблучну м’якоть тремо на крупній тертці, перекладаємо в каструлю, вливаємо воду і тушкуємо на середньому вогні до готовності (чверть години після закипання).
  • Підготовлені ягоди необхідно перетворити в пюре. Для цього їх потрібно перебити блендером або перекрутити через м’ясорубку, а потім перетерти крізь дрібне сито.
  • М’яку яблучну масу теж потрібно протерти, повернути в каструлю, посипати цукром і варити 15-20 хвилин до загустіння. Потім слід влити калинове пюре і варити ще 2-3 хвилини.
  • Гарячий яблучно-калиновий джем залишилося розкласти в простерилізовані банки, закатати і залишити до повного охолодження при кімнатній температурі.

Після охолодження банки потрібно прибрати на зберігання в зручне місце.

Дивіться також:  Випічка з маком – 14 смачних рецептів
Прокрутка до верху