Готуємо з червонокачанної капустою
Вінегрет – салат, який можна приготувати також з свіжої червонокачанної капусти. При цьому смак його істотно не зміниться.
Для цього можна використовувати наступний рецептурний склад:
- 1 буряк;
- 2 солоних огірка;
- 6 картоплин;
- ½ Маленького вилка червонокачанної капусти;
- 1 морквина;
- 150 грамів солоних грибів;
- 1 пучок зелені (петрушка разом з кропом);
- ½ Лимона.
Для соусу:
- 70 грам рослинної олії;
- сіль, перець і трохи цукру (все за смаком);
- 10 грамів готової гірчиці.
Як готується такий салат:
- Буряк, моркву і картоплю відварити, а потім охолодити, почистити і нарізати кубиками.
- Тоненько нашаткувати капусту. Потім її треба посолити і трохи пом’яти руками. Після цього подрібнену капусту полити лимонним соком, оцтом і залишити на 10 хвилин.
- Огірки покришити кубиками, попередньо зрізавши з них шкірку.
- Гриби нарізати соломкою.
- Окремо приготувати соус. Для цього масло спочатку треба розтерти з гірчицею, а вже потім за смаком додати інші інгредієнти.
- Подрібнені компоненти з’єднати разом.
- Залити їх соусом і перемішати.
Такий оригінальний варіант вінегрету буде гарним поповненням скарбнички рецептів кожної господині.