Вінегрет зі свіжою капустою – 7 рецептів приготування

Готуємо з червонокачанної капустою

Вінегрет – салат, який можна приготувати також з свіжої червонокачанної капусти. При цьому смак його істотно не зміниться.

Для цього можна використовувати наступний рецептурний склад:

  • 1 буряк;
  • 2 солоних огірка;
  • 6 картоплин;
  • ½ Маленького вилка червонокачанної капусти;
  • 1 морквина;
  • 150 грамів солоних грибів;
  • 1 пучок зелені (петрушка разом з кропом);
  • ½ Лимона.

Для соусу:

  • 70 грам рослинної олії;
  • сіль, перець і трохи цукру (все за смаком);
  • 10 грамів готової гірчиці.

Як готується такий салат:

  • Буряк, моркву і картоплю відварити, а потім охолодити, почистити і нарізати кубиками.
  • Тоненько нашаткувати капусту. Потім її треба посолити і трохи пом’яти руками. Після цього подрібнену капусту полити лимонним соком, оцтом і залишити на 10 хвилин.
  • Огірки покришити кубиками, попередньо зрізавши з них шкірку.
  • Гриби нарізати соломкою.
  • Окремо приготувати соус. Для цього масло спочатку треба розтерти з гірчицею, а вже потім за смаком додати інші інгредієнти.
  • Подрібнені компоненти з’єднати разом.
  • Залити їх соусом і перемішати.

Такий оригінальний варіант вінегрету буде гарним поповненням скарбнички рецептів кожної господині.

Дивіться також:  Салат з яєчними млинцями – 7 смачних рецептів приготування