Пісний суп гороховий
Для тих, хто дотримується пісні дні, чудово підійде цей рецепт супу.
Інгредієнти:
- Середземноморські трави;
- Вода – 2 літри для замочування;
- Лаврушка;
- Горох – 1 склянка;
- Масло для піджарки;
- Кріп;
- Картопля – 2 шт. великі;
- Кмин;
- Морква – 1 великий плід;
- Цибулина – 2 шт. середнього розміру;
- Для сухариків білий хліб – 2 шматочки;
- Чорний перець – 5 горошин;
- Сіль;
- Вода – 2 літри для супу.
Приготування:
- Замочити горох у воді.
- Очистити цибулю. Нарізати шматками.
- Моркву почистити. Натерти.
- З картоплі зрізати шкірку. Нарізати кубиками.
- Хліб нарізати шматками. Помістити на деко. Помістити в гарячу духову шафу. Висушити. На це потрібно приблизно 10 хвилин.
- Підсмажити цибулю до прозорості.
- Покласти моркву в цибульну піджарку. Згасити хвилин 12.
- Злити воду з гороху. Промити.
- Залити літр води. Поварити дві години.
- Перемістити зажарку і картоплю до горошинам.
- Засипати спеції. Долити воду.
- Поварити чверть години. Посолити. Розмішати.