Рецепт приготування по-скандинавськи
У кожного народу є свій варіант приготування цієї страви. Спробуйте приготувати ніжний супчик по-скандинавськи.
Інгредієнти:
- Кріп – 20 г;
- Горох сухий – 460 м;
- Запашний перець – 2 горошини;
- Петрушка – 20 г;
- Вода – 2,2 літра;
- Перець мелений чорний;
- Реберця – 500 г;
- Сіль;
- Цибуля – 1 цибулина;
- Морква – 1 шт.;
- Чорний перець – 2 горошини;
- Чебрець сушений – 1 ч. ложка.
Приготування:
- Горох промити. Замочити у воді годин на шість.
- Воду злити.
- Перекласти горошини в каструлю. Влити воду.
- Цибулю очистити. Нашаткувати. Підсмажити до рум’яного кольору.
- Моркву почистити. Натерти. Додати до цибулі. Протушкувати
- Через годину після початку варіння гороху додати реберця. Проварюють півгодини.
- Дістати ребра. Охолодити. Нарізати порційно. Відправити назад в бульйон.
- Засмажку покласти в каструлю. Посолити.
- Петрушку нарізати. Помістити в суп.
- Додати спеції, перемішати.
- Подрібнити кріп. Засипати в суп.
- Накрити кришкою. Подавати через чверть години.