Класичний гороховий суп-пюре
Щоб вийшов ситний смачний обід, знадобиться мінімум доступних продуктів і трохи часу, якщо попередньо замочити горох.
Інгредієнти:
- Горох-500 г;
- Кріп – 20 г;
- Цибуля – 1 цибулина;
- Черешкова селера – 3 шт.;
- Морква – 1 шт.;
- Вода – 2,3 літра;
- Приправа для мяса – 1 ч. ложка;
- Картопля – 1 шт.;
- Вершки – 100 мл;
- Часник – 1 зубок;
- Бородінський хліб – 4 шматочка.
Приготування:
- Вимити горошини. Замочити. Залишити на шість годин. Краще залити звечора.
- Промити. Перемістити в каструлю. Залити водою.
- Посолити. Готувати краще в казані або каструлі, яка має товсті стіни.
- Коли закипить, буде утворюватися піна. Її потрібно видалити.
- Картоплю очистити. Нарізати великими шматками.
- З морквини зняти шкірку. Крупно порізати.
- Овочі помістити до горошинам.
- Цибулину промити і закинути разом з лушпинням. У такому варіанті приготування у супу вийде гарний бурштиновий колір, який додасть лушпиння.
- Черешки селери додати в каструлю.
- Вогонь переключити на мінімум.
- Варити дві години.
- Дістати селеру і цибулю.
- Взяти блендер. Помістити в каструлю. Включити. Збивати до повного подрібнення продуктів.
- Підсолити. Засипати приправи.
- Залити вершки. Закип’ятити, але не кип’ятити.
- Часник очистити. Натерти хліб. Нарізати дрібними шматочками.
- Підсмажити на сковороді, масло додавати не потрібно;
- Розлити суп по тарілках. Прикрасити кропом. Засипати грінки.