Як зварити суп гороховий – 13 докладних рецептів

Класичний гороховий суп-пюре

Щоб вийшов ситний смачний обід, знадобиться мінімум доступних продуктів і трохи часу, якщо попередньо замочити горох.

Інгредієнти:

  • Горох-500 г;
  • Кріп – 20 г;
  • Цибуля – 1 цибулина;
  • Черешкова селера – 3 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Вода – 2,3 літра;
  • Приправа для мяса – 1 ч. ложка;
  • Картопля – 1 шт.;
  • Вершки – 100 мл;
  • Часник – 1 зубок;
  • Бородінський хліб – 4 шматочка.

Приготування:

  • Вимити горошини. Замочити. Залишити на шість годин. Краще залити звечора.
  • Промити. Перемістити в каструлю. Залити водою.
  • Посолити. Готувати краще в казані або каструлі, яка має товсті стіни.
  • Коли закипить, буде утворюватися піна. Її потрібно видалити.
  • Картоплю очистити. Нарізати великими шматками.
  • З морквини зняти шкірку. Крупно порізати.
  • Овочі помістити до горошинам.
  • Цибулину промити і закинути разом з лушпинням. У такому варіанті приготування у супу вийде гарний бурштиновий колір, який додасть лушпиння.
  • Черешки селери додати в каструлю.
  • Вогонь переключити на мінімум.
  • Варити дві години.
  • Дістати селеру і цибулю.
  • Взяти блендер. Помістити в каструлю. Включити. Збивати до повного подрібнення продуктів.
  • Підсолити. Засипати приправи.
  • Залити вершки. Закип’ятити, але не кип’ятити.
  • Часник очистити. Натерти хліб. Нарізати дрібними шматочками.
  • Підсмажити на сковороді, масло додавати не потрібно;
  • Розлити суп по тарілках. Прикрасити кропом. Засипати грінки.
Дивіться також:  Як маринувати помідори | Покроковий рецепт
Прокрутка до верху