Як зварити суп гороховий – 13 докладних рецептів

Гороховий суп з копченостями

Особливий смак надають звичного страви копченості. Використовуйте колотий горох, тоді не доведеться витрачати час на замочування.

Інгредієнти:

  • Зелень;
  • Копчені реберця – 500 г;
  • Олія рослинна;
  • Грудинка – 300 г;
  • Картопля – 800 г;
  • Горох – 250 г;
  • Цибуля – 160 г;
  • Морква – 150 г;
  • Сіль;
  • Перець;
  • Лаврове листя – 4 аркуша.

Приготування:

  • Помістити в каструлю ребра. Залити воду. Проварити півгодини після закипання.
  • Дістати. Охолодити. Зняти м’ясо з кісток. Нарізати.
  • Горошини промити.
  • М’ясо покласти назад в бульйон.
  • Засипати горох.
  • Готувати півгодини.
  • Зняти лушпиння з цибулин. Нашаткувати.
  • Моркву очистити. Взяти тертку середнього помелу. Натерти.
  • Грудинку порізати.
  • Масло залити в сковорідку. Підігріти. Перекласти овочі.
  • Підсмажити.
  • Перекласти в тарілку.
  • Засипати в сковорідку грудинку. Масло не додавати. Обсмажити.
  • Очистити картоплю. Посікти кубиками. Відправити в бульйон.
  • Через п’ять хвилин перекласти грудинку.
  • Посолити. Додати спеції.
  • Закинути піджарку.
  • Варити до м’якості картопля.
  • Покласти лаврушку. Зняти з плити.
  • Накрити кришкою. Через вісім хвилин дістати лаврове листя.
  • Прикрасити суп подрібненою зеленню.
Дивіться також:  Глінтвейн – 6 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху