Гороховий суп з копченостями
Особливий смак надають звичного страви копченості. Використовуйте колотий горох, тоді не доведеться витрачати час на замочування.
Інгредієнти:
- Зелень;
- Копчені реберця – 500 г;
- Олія рослинна;
- Грудинка – 300 г;
- Картопля – 800 г;
- Горох – 250 г;
- Цибуля – 160 г;
- Морква – 150 г;
- Сіль;
- Перець;
- Лаврове листя – 4 аркуша.
Приготування:
- Помістити в каструлю ребра. Залити воду. Проварити півгодини після закипання.
- Дістати. Охолодити. Зняти м’ясо з кісток. Нарізати.
- Горошини промити.
- М’ясо покласти назад в бульйон.
- Засипати горох.
- Готувати півгодини.
- Зняти лушпиння з цибулин. Нашаткувати.
- Моркву очистити. Взяти тертку середнього помелу. Натерти.
- Грудинку порізати.
- Масло залити в сковорідку. Підігріти. Перекласти овочі.
- Підсмажити.
- Перекласти в тарілку.
- Засипати в сковорідку грудинку. Масло не додавати. Обсмажити.
- Очистити картоплю. Посікти кубиками. Відправити в бульйон.
- Через п’ять хвилин перекласти грудинку.
- Посолити. Додати спеції.
- Закинути піджарку.
- Варити до м’якості картопля.
- Покласти лаврушку. Зняти з плити.
- Накрити кришкою. Через вісім хвилин дістати лаврове листя.
- Прикрасити суп подрібненою зеленню.