З чого роблять зефір: склад, калорійність. 7 рецептів, як зробити зефір в домашніх умовах

В шоколадній глазурі

Глазур краще зробити з молочного шоколаду, він буде більш плавно поєднуватися з ніжною серцевиною.

Всього буде потрібно:

  • 100 г шоколаду;
  • 100 мл молока;
  • 10 г желатину;
  • 100 мл жирних вершків (більше 30%);
  • 80 г цукрової пудри.

Форму краще взяти силіконову.

Ось як це готується:

  • Шоколад розтоплюємо, наливаємо тонким шаром на дно форми (не весь, половину). Ставимо в морозилку на 10 хвилин.
  • Міксером збиваємо цукрову пудру з вершками.
  • Розчиняємо Желатин в теплому молоці, вливаємо розчин у «напудрені» вершки. Остуджуємо.
  • До того моменту, коли желатиново-вершкова суміш готова, як раз можна вийняти форму з шоколадом з морозилки. Викладаємо в неї суміш, зверху заливаємо рештою шоколадом і відправляємо в морозилку на 30 хвилин.
Дивіться також:  Мастика з маршмеллоу – 5 рецептів, як зробити мастику для торта в домашніх умовах
Прокрутка до верху