З агар-агаром
Агар – рослинний замінник желатину, тобто підходить для вегетаріанців.
Всього потрібно:
- цукор – 100 г;
- сухе желе – 50 г;
- вода – 200 мл: половина для розведення желе, половина для агару;
- кислота лимонна – 5 м;
- агар-агар — 15 р.
Желе продається там же, де напівфабрикатний кисіль. Буває фруктовим або ягідним, можна вибрати будь-яку на свій смак.
А ось що з усім цим робити:
- Агар-агар розчинити в теплій воді, періодично помішуючи масу.
- Цукор і сухе желе залити окропом, сюди ж влити набряклий агар, додати лимонну кислоту. Вливати агар-агар потрібно цівкою, безперервно помішуючи всю масу для рівномірного розподілу компонента і отримання однорідної маси. Збивати міксером, поки маса не стане пишною, однорідною і повітряної.
- Ласощі практично готове. Отриману суміш виливаємо в форму, залишаємо, щоб охолола. Краще залишити на ніч, якщо такої можливості немає — як мінімум на 4 години.
- Вранці нарізаємо кубиками або брусочками і насолоджуємося десертом з ароматною чашкою чаю.