З чого роблять зефір: склад, калорійність. 7 рецептів, як зробити зефір в домашніх умовах

З агар-агаром

Агар – рослинний замінник желатину, тобто підходить для вегетаріанців.

Всього потрібно:

  • цукор – 100 г;
  • сухе желе – 50 г;
  • вода – 200 мл: половина для розведення желе, половина для агару;
  • кислота лимонна – 5 м;
  • агар-агар — 15 р.

Желе продається там же, де напівфабрикатний кисіль. Буває фруктовим або ягідним, можна вибрати будь-яку на свій смак.

А ось що з усім цим робити:

  • Агар-агар розчинити в теплій воді, періодично помішуючи масу.
  • Цукор і сухе желе залити окропом, сюди ж влити набряклий агар, додати лимонну кислоту. Вливати агар-агар потрібно цівкою, безперервно помішуючи всю масу для рівномірного розподілу компонента і отримання однорідної маси. Збивати міксером, поки маса не стане пишною, однорідною і повітряної.
  • Ласощі практично готове. Отриману суміш виливаємо в форму, залишаємо, щоб охолола. Краще залишити на ніч, якщо такої можливості немає — як мінімум на 4 години.
  • Вранці нарізаємо кубиками або брусочками і насолоджуємося десертом з ароматною чашкою чаю.
Дивіться також:  Варення з ківі — 11 рецептів
Прокрутка до верху