Якщо зефір не застигає, що робити?
Минуло більше доби, а десерт все ще рідкий, чому так відбувається? Швидше за все, справа в продуктах, які використовувалися при приготуванні ласощі.
Можливі причини:
- слабо збита маса. Це потрібно робити ретельно, щоб отримати щільну консистенцію;
- використовувався желатин, а не агар-агар. З желатином зефір густіє гірше;
- дуже товстий (високий) шар застигає довше.
Якщо через добу ситуація не покращилася, то додавати додаткову порцію згущувача марно.
Що робити, якщо зефір не застигає: наріжте желе гострим мокрим ножем (щоб не прилипало до лезу) і густо посипте цукровою пудрою. Вийде щось схоже на східне ласощі рахат-лукум, але з більш м’якою основою.