З чого роблять зефір: склад, калорійність. 7 рецептів, як зробити зефір в домашніх умовах

Якщо зефір не застигає, що робити?

Минуло більше доби, а десерт все ще рідкий, чому так відбувається? Швидше за все, справа в продуктах, які використовувалися при приготуванні ласощі.

Можливі причини:

  • слабо збита маса. Це потрібно робити ретельно, щоб отримати щільну консистенцію;
  • використовувався желатин, а не агар-агар. З желатином зефір густіє гірше;
  • дуже товстий (високий) шар застигає довше.

Якщо через добу ситуація не покращилася, то додавати додаткову порцію згущувача марно.

Що робити, якщо зефір не застигає: наріжте желе гострим мокрим ножем (щоб не прилипало до лезу) і густо посипте цукровою пудрою. Вийде щось схоже на східне ласощі рахат-лукум, але з більш м’якою основою.

Дивіться також:  Турецька пахлава – 6 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху