Картопляна запіканка з курячою печінкою
Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій – 4.
Склад продуктів для картопляної запіканки з курячою печінкою:
1. 500 г печінки курки.
2. 1 цибулина.
3. 1 морквина.
4. 1 кг картоплі.
5. 150 г сиру.
6. Сіль.
7. Трохи інших овочів.
Приготування картопляної запіканки з курячою печінкою
Картопля відварюється у воді, яку потрібно підсолити. Варену картоплю використовується для приготування пюре. У пюре можна додати трохи теплого молока. Цибулю нарізати на дрібні шматочки. Морквина крупно натирається за допомогою терки.
Цибуля обсмажується до золотистого кольору. До нього додається морквина, і вони страхуються разом. Печінка обсмажується на гарячій сковорідці близько 15 хвилин. Подрібнюється за допомогою блендера до однорідного стану. Печінка курки змішується з цибулькою і морквою. Якщо є бажання, можна розбавити масу іншими подрібненими овочами. Сир крупно натирається з допомогою терки.
Пюре з картоплі викладається у форму для випікання. Зверху викладається шар печінки курочки з овочами. Потім знову викладається шар картопляного пюре. Зверху все посипається сиром і змащують сметаною. Запіканка готується в духовці близько 20 хвилин. Зверху повинна з’явитися рум’яна кірочка.