Журавлина, протерта з цукром з варінням
Вітамін C, яким багата журавлина, дуже боїться високих температур, тому більш популярні рецепти холодного варення з журавлини. Звичайно, прихильники термічної обробки можуть проварити протерту журавлину з цукром, але вплив високих температур не повинно бути довгим.
Кількість ягід і цукру для даного виду заготовки:
- 1 частина журавлини;
- 1 частина цукру.
Технологія варіння:
- Очищені від лісового сміття і вимиті ягоди перетворити в кашку або пюре за допомогою блендера або м’ясорубки. Змішати з цукром і залишити, прикривши вологим рушником, в кімнаті на 2 – 3 години.
- Після цього на середньому вогні прогріти варення практично до кипіння, зробити вогонь мінімальним і витримати на ньому заготівлю від 5 до 10 хвилин (не більше!).
- Гарячим закатати варення в невеликі сухі стерильні скляні баночки.