Азу зі свинини з картоплею та огірками по-татарськи
Азу зі свинини з картоплею та огірками по-татарськи має густу консистенцію, наваристий бульйон та дуже оригінальний смак. Звичайні рядові російські страви на тлі азу виглядатимуть блякло і навіть прісно. І що дивно, готується азу дуже просто.
Час приготування: 60 хв.
Час приготування: 20-30 хв.
порцій – 4.
Інгредієнти:
- Часник – 3 зуб.
- Сіль за смаком
- Спеції – за смаком
- Паста томатная – 3 ст.л.
- Цибуля – 2 шт.
- Огірки солоні – 4 шт.
- Картопля – 0,8 кг
- Свинина – 0,5 кг
- Вода – скільки потрібно
- Олія – 20 мл.
Процес приготування:
Крок 1. За потреби розморозьте свинину. Картоплю почистіть від шкірки і добре обмийте від залишків землі та піску. Солоні огірки беріть невеликий розмір. З цибулі та зубчиків часнику зніміть сухе лушпиння. Спеції вибирайте на свій смак.
Крок 2. Наріжте свинину невеликими брусочками. Просушіть на вогні сковороду, влийте приблизно столову ложку олії та викладіть м’ясо. Смажте помішуючи на сильному вогні, щоб шматочки свинини рівномірно підрум’янилися з усіх боків.
Крок 3. Головки цибулі наріжте кільцями або півкільцями, якщо вони дуже великі. До обсмаженої свинини додайте|добавляйте| цибулю, перемішайте все і продовжуйте смажити пару хвилин.
Крок 4. Солоні огірки можна нарізати соломкою або натерти на великій тертці. У другому випадку вони віддадуть весь свій аромат та смак страві, а самих огірків не буде помітно. Додайте на сковороду подрібнені огірки та томатну пасту.
Крок 5. Влийте трохи кип’яченої води, щоб вона не повністю покривала засмажку. Накрийте сковороду кришкою і томіть азу 20-30 хвилин на повільному вогні.
Крок 6. Картопля наріжте соломкою, так вона органічніше виглядатиме в готовому блюді. Викладіть картоплю в сковороду з|із| азу, перемішайте, долийте ще трохи гарячої води. Тушіть під кришкою до м’якості картоплі.
Крок 7. За кілька хвилин до готовності додайте сіль, улюблені спеції та зубчики часнику. Подавайте азу зі свининою та картоплею у гарячому вигляді на обід чи вечерю. Смачного!