Рецепт приготування з зеленню
Для тих, хто любить страви з великою кількістю зелені до інгредієнтів класичного рецепту можна додати по одному пучку:
- кропу;
- петрушки.
Складності ніякої немає. Просто слід перекладати всі шари овочів гілочками зелені. При бажанні її можна подрібнити і змішати з селерою і часником.
Для зручності зберігання, краще вже готову капусту з буряком по-гурійськи перекласти по скляних банках і зберігати в погребі чи холодильнику.
Квашена гурийская капуста з буряком
Зробите таку заготовку білокачанної капусти з буряком і морквою на зиму і не пошкодуєте. Вам сподобається не тільки яскравий вигляд, але хрусткий смак.
Візьміть:
- качан на 2-3 кг;
- по 1 великій буряку і моркви;
- головку часнику;
- 3 листочків лаврушки;
- 2 ст. л. солі;
- 3 ст. л. цукрового піску;
- 5 горошин чорного перцю;
- 1,5 ст. л. соняшникової олії;
- 1 ст. л. оцту 9%;
- літр води.
Не беріть скороспілу капусту і знімайте всі зелені листи. В іншому випадку хрускоту не вийде, а овочі стануть м’якими.
Підготовка овочів не відрізняється від класичного варіанту. Капусту нарізаємо великими шматками, не розділяючи листи. Починаємо укладати по банкам (краще скляним). Шаткуємо моркву з буряком, додаємо рубаний часник і посипаємо перший ряд в тарі. Повторюємо, приминаючи кожен шар.
Готуємо Маринад в сотейнику або каструлі. Для цього кип’ятимо воду, потім засипаємо все приправи з сіллю і цукром, наливаємо масло і оцет і в гарячому вигляді розливаємо по банках, які потім закриваємо і закутуємо підготовленим ковдрою. Коли вони повністю охолонуть, прибираємо в холод.