Капуста по-гурійськи з буряком – 7 рецептів

Рецепт приготування з зеленню

Для тих, хто любить страви з великою кількістю зелені до інгредієнтів класичного рецепту можна додати по одному пучку:

  • кропу;
  • петрушки.

Складності ніякої немає. Просто слід перекладати всі шари овочів гілочками зелені. При бажанні її можна подрібнити і змішати з селерою і часником.

Для зручності зберігання, краще вже готову капусту з буряком по-гурійськи перекласти по скляних банках і зберігати в погребі чи холодильнику.

Квашена гурийская капуста з буряком

Зробите таку заготовку білокачанної капусти з буряком і морквою на зиму і не пошкодуєте. Вам сподобається не тільки яскравий вигляд, але хрусткий смак.

Візьміть:

  • качан на 2-3 кг;
  • по 1 великій буряку і моркви;
  • головку часнику;
  • 3 листочків лаврушки;
  • 2 ст. л. солі;
  • 3 ст. л. цукрового піску;
  • 5 горошин чорного перцю;
  • 1,5 ст. л. соняшникової олії;
  • 1 ст. л. оцту 9%;
  • літр води.

Не беріть скороспілу капусту і знімайте всі зелені листи. В іншому випадку хрускоту не вийде, а овочі стануть м’якими.

Підготовка овочів не відрізняється від класичного варіанту. Капусту нарізаємо великими шматками, не розділяючи листи. Починаємо укладати по банкам (краще скляним). Шаткуємо моркву з буряком, додаємо рубаний часник і посипаємо перший ряд в тарі. Повторюємо, приминаючи кожен шар.

Готуємо Маринад в сотейнику або каструлі. Для цього кип’ятимо воду, потім засипаємо все приправи з сіллю і цукром, наливаємо масло і оцет і в гарячому вигляді розливаємо по банках, які потім закриваємо і закутуємо підготовленим ковдрою. Коли вони повністю охолонуть, прибираємо в холод.

Дивіться також:  Листкові салати – 10 смачних рецептів приготування