Котлети з мінтаю – чудова страва, якщо ви роздумуєте над тим, як приготувати низькокалорійний, ситний та корисний обід. Найчастіше мінтай здається сухим тим, хто не дотримується суворої дієти. Тоді урізноманітнити його смак, підвищити соковитість та жирність можна, якщо використовувати деякі тонкощі та хитрощі при приготуванні.
Смачний рецепт котлет із фаршу мінтаю на сковороді
До вашої уваги надається найпростіший і найпоширеніший рецепт приготування таких котлет. Для соковитості та м’якості додамо у рибний фарш білий хліб. За бажанням можна додати в котлети будь-яку зелень та приправу для риби. Смажені на сковорідці котлети всередині будуть соковитими, а зовні покриті хрусткою скоринкою.
Інгредієнти:
на – 8 порції
- Мінтай – 500 гр.
- Білий хліб – 7 скибочок
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
На порцію Калорії: 165 ккал Білки: 4.6 г Жири: 3.9 г Вуглеводи: 28.1 г
Процес приготування:
Як приготувати дуже смачні котлети? Кладемо скибочки білого хліба в окрему миску і заливаємо їх молоком. Кількість хліба беремо до риби 1:3, щоб котлети були не зовсім хлібними. Філе мінтаю ріжемо шматочками. Чистимо цибулину та розрізаємо на дві частини.
Половинку цибулини ріжемо кубиками і смажимо на розігрітій олії до золотистого кольору. Смажена цибуля надасть котлетам особливої насолоди.
Мінтай разом із другою половинкою цибулини перекручуємо на м’ясорубці із середньою решіткою.
Кладемо рибний фарш у миску, додаємо до нього замочений і віджатий білий хліб, смажену цибулю та дрібно нашатковану зелень. Вбиваємо у фарш яйце.
Фарш посипаємо сіллю та чорним меленим перцем на свій смак і добре перемішуємо до однорідного стану.
Мокрими руками чи ложкою робимо з фаршу котлети.
Котлети акуратно обвалюємо в панірувальних сухарях і розкладаємо на дошці.
Добре розігріваємо сковорідку з олією і обсмажуємо котлети з усіх боків до рум’яної скоринки.
Красиві рибні котлети з апетитною хрусткою скоринкою готові.
Їжте на здоров “я!
Рибні котлети з філе мінтаю в духовці
В даному рецепті вам пропонується запекти котлети в духовці замість традиційного обсмажування на сковороді. У фарш додамо вівсяні пластівці. У вас вийде смачна дієтична страва, яка сподобається навіть дітям.
Інгредієнти:
- Мінтай – 3 тушки.
- Цибуля та яйце – по 1 шт.
- Молоко та вівсяні пластівці – по ½ ст.
- Сіль та чорний мелений перець за смаком.
Процес приготування:
1. Насипте в чашку вівсяні пластівці і залийте їх молоком для набухання.
2. Почистіть від лушпиння цибулину.
3. Рибу помийте, обробіть на філе і подрібніть разом з цибулею на м’ясорубці або чаші блендера.
4. Приготовлений фарш покладіть в окрему мисочку і на свій смак посипте сіллю і чорним меленим перцем.
5. Потім вбийте у фарш яйце, додайте замочені пластівці, зливши з них залишки молока.
6. Фарш добре перемішайте. Якщо вийшов трохи рідким, додайте до нього 2-3 столові ложки борошна і ще раз перемішайте.
7. Застеліть папером для випікання деко і змастіть його невеликою кількістю олії.
8. Мокрими руками сформуйте з фаршу невеликі котлети, обсипте їх паніровкою або борошном і розкладіть на деку.
9. Запікайте котлети в духовці при 200° протягом півгодини.
10. Подайте до таких котлет сметанний соус зі свіжою зеленню.
Смачного!
Домашні котлети з мінтаю з манкою
У цьому рецепті вам пропонується в рибних котлетах замінити білий хліб на манну крупу. Котлети з манкою вийдуть більш повітряними та ніжними. Форму вони тримають добре, не соромтеся.
Інгредієнти:
- Мінтай – 0.5 кг (3 тушки).
- Манна крупа – 4 ст. л.
- Цибуля та яйце – по 1 шт.
- Вершки – ½ ст.
- Сіль та чорний мелений перець за смаком.
Процес приготування:
1. Тушки мінтаю добре промиваємо і відокремлюємо м’ясо від кісточок.
2. Подрібнюємо мінтай, попередньо нарізавши його на невеликі шматочки, в чаші блендера на невеликій швидкості.
3. Приготовлений фарш перекладаємо в окремий посуд.
4. Чистимо цибулину, також подрібнюємо у блендері та додаємо до рибного фаршу.
5. У приготований фарш розбиваємо яйце, всипаємо манну крупу і наливаємо вершки у вказаній у рецепті кількості.
6. Фарш посипаємо на свій смак сіллю і чорним меленим перцем і добре перемішуємо, щоб вийшов однорідної консистенції.
7. Потім поміщаємо посуд з фаршем на годину в холодильник, щоб набухла манна крупа.
8. Через годину мокрими руками робимо з фаршу невеликі круглі котлетки та обсипаємо їх паніровкою або борошном з усіх боків.
9. Розігріваємо сковорідку зі олією і смажимо в ньому котлети до рум’яного кольору. До таких котлет можете подати будь-який гарнір, та й у холодному стані вони будуть дуже смачними.
Їжте на здоров “я!
Дієтичні рибні котлети для дітей
До вашої уваги надається рецепт смачних, корисних та низькокалорійних рибних котлет, призначених спеціально для маленьких дітей. На гарнір можна зварити гречку, картопляне пюре чи макарони. Оскільки готуємо для дітей, то беремо лише якісні та свіжі продукти.
Інгредієнти:
- Мінтай – 0,5 кг.
- Яйце та цибуля – по 1 шт.
- Білий хліб – 7 скибочок.
- Молоко – 1/3 ст.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
1. Спочатку замочуємо у молоці скибочки білого хліба.
2. Тушки минтая обробляємо на філе, ретельно видаляючи хребет, шкіру та дрібні кісточки. Потім філе промиваємо, видаляємо зайву вологу серветками і нарізаємо його на шматочки.
3. Чистимо цибулину і дуже дрібно подрібнюємо її у чаші блендера.
4. Потім подрібнюємо у блендері шматочки риби до стану однорідного фаршу.
5. Рибний фарш разом із подрібненою цибулею перекладаємо в окремий посуд.
6. Додаємо до нього віджатий білий хліб, вбиваємо яйце і трохи посипаємо сіллю.
7. Фарш добре вимішуємо та залишаємо на одну годину для дозрівання.
8. Потім із приготовленого фаршу робимо однакові котлетки, бажано невеликі, адже для дітей.
9. Котлетки обсипаємо паніровкою або борошном.
10. Застилаємо папером для випічки лист і розкладаємо на ньому котлетки.
11. Запікати котлети в духовці при 180° протягом 25 хвилин.
12. Обов’язково готуємо до таких котлеток соус та будь-який гарнір.
13. Страва готова. Можна годувати дітей.
Їжте на здоров “я!
Простий рецепт котлет з мінтаю на пару
За цим рецептом ви можете приготувати рибні котлети за допомогою паро- або мультиварки. Страви на пару набагато корисніші, тому що в них повністю зберігаються поживні речовини. До того ж вони низькокалорійні, що важливо для дієтичного та дитячого харчування.
Інгредієнти:
- Мінтай – 3 тушки.
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Білий хліб – 3 скибочки.
- Сіль та чорний мелений перець за смаком.
Процес приготування:
1. Попередньо розморозьте рибу. Це краще робити у холодильнику.
2. Потім рибу обробіть на філе, видаляючи шкіру та всі кісточки.
3. Рибне філе перекрутіть на м’ясорубці або подрібніть у чаші блендера, але такий фарш буде рідким. Тому краще рибу нарізати ножем на маленькі шматочки.
4. Очистіть цибулину і також дрібно наріжте. Цибулю можна подрібнити в блендері або натерти на тертці.
5. Скибочки білого хліба залийте на кілька хвилин водою або молоком.
6. В окремий посуд покладіть рибний фарш. Додайте до нього подрібнену цибулю і віджатий від зайвої рідини хліб, вбийте яйця та посипте фарш сіллю та чорним меленим перцем на свій смак.
7. Фарш ретельно вимісити до однорідного стану.
8. У ємність для приготування на пару налийте чисту воду, закип’ятіть її і встановіть решітку-пароварку.
9. З|із| приготовленого фаршу зробіть акуратні невеликі котлети, запанируйте їх в борошні|борошно| і покладіть на решітку.
10. Готуйте котлети на пару під закритою кришкою протягом 25 хвилин.
11. До таких рибних котлет з мінтаю подайте на гарнір картопляне пюре або макарони і обов’язково салат зі свіжих овочів.
Смачного!
Покроковий рецепт приготування рибних котлет із салом
У даному рецепті вам пропонується додати у фарш із мінтаю свиняче сало. Воно надасть котлетам незвичайний ніжний та делікатний смак та повністю нівелює рибний присмак. Також за бажанням у фарш можна додати обсмажену моркву та цибулю. У вас буде чудова страва і для повсякденного, і для святкового столу.
Інгредієнти:
- Філе минтая – 1,5 кг.
- Свіже свиняче сало – 400 г.
- Яйце та цибуля – по 2 шт.
- Часник – 1 головка.
- Чорний мелений перець і сіль за смаком.
- Панірувальні сухарі та масло для смаження.
Процес приготування:
1. Попередньо розморожуємо у холодильнику філе риби або цілі тушки.
2. Тушки обробляємо на філе, ретельно видаляючи всі кісточки. Рибу промиваємо та обсушуємо рушником.
3. Рибу та свиняче сало нарізаємо на середні шматочки.
4. Чистимо від лушпиння цибулини та голівку часнику.
5. У чаші блендера або кухонного комбайна подрібнюємо рибу разом із цибулею та часником та салом.
6. Отриманий фарш поміщаємо у глибоку миску.
7. Додаємо до нього яйця, сіль та чорний мелений перець на свій смак.
8. Фарш ретельно вимішуємо до однорідної текстури та відбиваємо.
9. Формуємо з фаршу красиві однакові за розміром котлети та пануємо їх у сухарях.
10. Смажимо котлети на маленькому вогні і на добре розігрітій олії до отримання золотистої скоринки з усіх боків.
Їжте на здоров “я!
Дуже смачні рубані котлети з мінтаю
У цьому рецепті вам пропонується приготувати рибні котлети з мінтаю, нарізаного на маленькі шматочки. У таких котлетах буде добре відчуватися смак риби, і вони будуть схожі на ніжні та соковиті оладки. Спробуйте це дійсно дуже смачно.
Інгредієнти:
- Філе мінтаю – 800 г.
- Яйце – 3 шт.
- Батон або білий хліб – 2 скибочки.
- Цибуля – 1 шт.
- Вершки та майонез – по 2 ст. л.
- Мука – 5 ст. л.
- Сіль та чорний мелений перець за смаком.
Процес приготування:
1. Філе мінтаю попередньо розморозьте в холодильнику, потім промийте і наріжте гострим ножем на невеликі шматочки. Покладіть нарізану рибу в миску.
2. Почистіть від лушпиння цибулину і розріжте її на кілька шматочків.
3. У чашу блендера покладіть скибочки білого хліба, залийте їх вершками і почекайте, щоб хліб розмок. Потім покладіть в чашу нарізану цибулю і подрібніть все до стану кашки.
4. Отриману масу перекладіть до рибного фаршу.
5. У фарш вбийте курячі яйця, додайте майонез і насипте борошно у вказаних у рецепті кількостях.
6. Додайте у фарш на свій смак сіль і чорний мелений перець і масу ретельно перемішайте. Якщо фарш вийшов недостатньо тугий, то додайте ще трохи борошна.
7. Залиште фарш на 1–2 години, щоб борошно набухло і дозріло.
8. 8. Добре розігрійте сковорідку з олією.
9. Фарш викладайте на сковорідку ложкою, формуючи його у вигляді оладок.
10. Обсмажте котлети з одного боку на сильному вогні, потім їх переверніть і на маленькому вогні, прикривши кришкою сковорідку, смажте до повної готовності.
11. Приготовані котлети подавайте до столу гарячими та з будь-яким гарніром.
Смачного!
Соковиті рибні котлети з мінтаю в мультиварці
До вашої уваги надається цікавий рецепт приготування рибних котлет з фаршу мінтаю. У фарш додамо натерту моркву. А в кожну котлету покладемо по шматочку сиру та запечемо їх у мультиварці. Ці інгредієнти, ідеально поєднуючись, нададуть страві особливого смаку.
Інгредієнти:
- Філе минтая – 0,5 кг.
- Білий хліб – 4 скибочки.
- Яйце, цибуля та морква – по 1 шт.
- Твердий сир – 55 г.
- Вершки – 2 ст. л.
- Мука – 2 ст. л.
- Сіль та спеції за смаком.
Процес приготування:
1. Попередньо розморозьте рибне філе в холодильнику або холодній воді, а потім добре відіжміть з нього зайву рідину.
2. Замочіть у вершках скибочки білого хліба.
3. Рибне філе поріжте на шматочки і подрібніть на м’ясорубці або чаші блендера. Покладіть отриманий фарш в окремий посуд.
4. Почистіть цибулину та морквину і промийте їх. Потім цибулю дрібно наріжте, моркву подрібніть на великій тертці і покладіть їх до фаршу.
5. Додайте у фарш яйце та замочений білий хліб.
6. Фарш посипте сіллю та спеціями на свій смак і добре перемішайте до однорідності.
7. Наріжте сир на поздовжні шматочки.
8. Руками, змоченими в холодній воді, сформуйте з фаршу котлети, помістивши всередину шматочок сиру. Котлети обваляйте в пшеничній борошні, хоча можна взяти панірувальні сухарі, манку або вівсяне борошно.
9. У мультиварці встановіть програму «Випічка» на 30 хвилин і налийте в чашу трохи олії.
10. Обсмажте котлети по 15 хвилин з кожного боку до утворення золотистої скоринки.
11. Подайте до столу гарячими та з будь-яким смачним гарніром.
Смачного!
Ніжні котлети з мінтаю з підливою
У даному рецепті вам пропонується приготувати рибні котлети з фаршу мінтаю в томатній підливі, хоча підливка може бути й іншою. Готуємо її зі свіжих помідорів чи томатної пасти. У вас вийде смачна та ароматна страва для домашнього обіду або вечері.
Інгредієнти:
- Мінтай – 3 тушки.
- Цибуля – 2 шт.
- Часник – 2-3 зубки.
- Білий хліб – 5–6 скибочок.
- Молоко – 3 ст. л.
- Яйце та морква – по 1 шт.
- Свіжі помідори – 5-6 шт.
- Сіль та спеції (паприка, чорний мелений перець чи прованські трави) до смаку.
Процес приготування:
1. Спочатку розморожуємо рибу і обробляють її на філе, видаляючи шкіру і всі кісточки, і нарізаємо її на шматочки.
2. Замочуємо у молоці скибочки білого хліба.
3. Чистимо цибулини, морквину та часник. Цибулю шаткуємо дрібними кубиками, моркву натираємо на великій тертці.
4. Половину нашаткованої цибулі обсмажуємо до золотистого кольору.
5. У чашу блендера або кухонного комбайна кладемо шматочки мінтаю, додаємо до нього замочений білий хліб, обсмажену цибулю та зубки часнику.
6. Рибу посипаємо сіллю та спеціями та подрібнюємо до однорідного стану.
7. З отриманого фаршу робимо котлети, обвалюємо їх у паніровці або борошні та обсмажуємо на розігрітій олії до золотистого кольору.
8. Потім перекручуємо на м’ясорубці або блендері свіжі помідори.
9. На сковорідці смажимо терту моркву і цибулю, що залишилася, додаємо до них подрібнені помідори і протягом декількох хвилин гасимо соус, посипавши його сіллю і додавши листок лавра.
10. Форму для запікання змащуємо олією та викладаємо на неї обсмажені котлети.
11. Заливаємо котлети томатною підливою та запікаємо страву в духовці при 180°С протягом 20 хвилин.
Смачного!
Простий і смачний рецепт котлет з мінтаю та горбуші
У цьому рецепті вам пропонується приготувати рибні котлети з мінтаю та горбуші в рівних пропорціях. У вас вийде страва з високими смаковими якостями, і ви порадуєте своїх близьких чудовою вечерею. Рецепт нескладний та не вимагає багато часу.
Інгредієнти:
- Філе харіуса і минтая – по 0,5 кг.
- Яйце та цибуля – по 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Манна крупа та молоко – по 2 ст. л.
- Сіль та спеції за смаком.
- Зелень до смаку.
Процес приготування:
1. В окрему чашку насипте манну крупу та залийте її молоком для набухання.
2. Почистіть цибулини та моркву. Цибулю наріжте дрібними кубиками, а моркву натріть на великій тертці.
3. Попередньо розморожене рибне філе мінтаю та горбуші промийте холодною водою, обсушіть паперовим рушником і поріжте на шматочки.
4. Перекрутіть рибу на фарш за допомогою м’ясорубки або кухонного комбайна.
5. Фарш перекладіть у миску.
6. Додайте до нього замочену манку, яйця та подрібнені цибулю та моркву.
7. Фарш на свій смак посоліть, і посипте спеціями, додайте зелень, а потім добре перемішайте і кілька разів відбийте.
8. Добре розігрійте сковорідку з олією.
9. Столовою ложкою викладайте фарш на розігріту сковорідку, утворюючи акуратні котлетки.
10. Обсмажте котлети на невеликому вогні до рум’яної скоринки з обох боків.
11. На гарнір до цих котлетів зваріть картоплю та приготуйте овочевий салат.
Смачного!