Курка запечена на солі з лимоном у духовці.
Курка, запечена на солі з лимоном у духовці – це м’яке, соковите та ароматне дієтичне м’ясо. Запечену таким чином курку можна подати серед тижня або спеціально приготувати з нагоди. Смак та аромат лимона робить м’ясо витонченим та незвичайним.
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Тушка куряча ціла – 1 шт.
- Сіль – 1 кг.
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте три основні інгредієнти: курячу тушку, сіль та лимон. Курку розморозьте, ретельно вимийте всередині та зовні, насухо промокніть її паперовими рушниками.
Крок 2. Солі знадобиться багато, з неї потрібно зробити товстий шар на деку або в іншій жароміцній формі. Не бійтеся, що курка вийде пересоленою, скоринка візьме стільки солі, скільки буде потрібно.
Крок 3. Курячу тушку покладіть на сольовий шар. Лимон добре вимийте гарячою водою та помістіть усередину курки.
Крок 4. Помістіть форму з куркою у розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте приблизно 1-1,5 години. Готовність перевіряйте, проколовши м’ясо чимось гострим. Якщо прозорий сік, то курка готова.
Крок 5. Готову запечену курку з лимоном можна відразу подавати на стіл із будь-яким гарніром або соусом на ваш смак. Смачного!