Квашена капуста класична – 10 рецептів хрумкої та соковитої квашеної капусти в домашніх умовах

Класична квашена капуста в домашніх умовах

Класична квашена капуста в домашніх умовах – це улюблена закуска, яку кожному з нас готували ще наші бабусі. То чому б нам не повторити цей простий і нехитрий рецепт, щоб насолодитися цим приголомшливим смаком і текстурою, що похрумтує?

Інгредієнти:

на – 5 порції

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 50 гр.
  • Сіль кам’яна – 3 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.

Процес приготування:

Як приготувати соковиту та хрумку квашену капусту в домашніх умовах? Насамперед знімаємо зіпсоване листя з качанів, вирізаємо качан, промиваємо овочі і очищаємо моркву.

Розрізаємо капусту навпіл і шаткуємо.

За допомогою терки подрібнюємо морквину та змішуємо з капустою.

Змішуємо овочі з сіллю та цукром і висипаємо в об’ємний посуд, цебро або каструлю.

Зверху укладаємо тарілку та встановлюємо гніт.

Заготовку залишаємо за кімнатної температури на три доби, потім висипаємо в таз і старанно заважаємо, випускаючи неприємні запахи.

Даємо постояти протягом години на столі і потім розподіляємо по банкам щільно заповнюючи їх. Квашена капуста готова! Накриваємо кришками та прибираємо в холодильник для подальшого зберігання. Смачного!

Дивіться також:  Рулет з лаваша з крабовими паличками – 10 смачних рецептів