Класична квашена капуста в домашніх умовах
Класична квашена капуста в домашніх умовах – це улюблена закуска, яку кожному з нас готували ще наші бабусі. То чому б нам не повторити цей простий і нехитрий рецепт, щоб насолодитися цим приголомшливим смаком і текстурою, що похрумтує?
Інгредієнти:
на – 5 порції
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Морква – 50 гр.
- Сіль кам’яна – 3 ч.л.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
Процес приготування:
Як приготувати соковиту та хрумку квашену капусту в домашніх умовах? Насамперед знімаємо зіпсоване листя з качанів, вирізаємо качан, промиваємо овочі і очищаємо моркву.
Розрізаємо капусту навпіл і шаткуємо.
За допомогою терки подрібнюємо морквину та змішуємо з капустою.
Змішуємо овочі з сіллю та цукром і висипаємо в об’ємний посуд, цебро або каструлю.
Зверху укладаємо тарілку та встановлюємо гніт.
Заготовку залишаємо за кімнатної температури на три доби, потім висипаємо в таз і старанно заважаємо, випускаючи неприємні запахи.
Даємо постояти протягом години на столі і потім розподіляємо по банкам щільно заповнюючи їх. Квашена капуста готова! Накриваємо кришками та прибираємо в холодильник для подальшого зберігання. Смачного!