Соняшник з чіпсами «Принглс»
Склад інгредієнтів:
- свіжі печериці – 500 г;
- яйця – 5 шт.;
- чіпси картопляні «Принглс» – трохи менше банки;
- сир «Російський» (або інший сорт) – 200 г;
- куряча грудка – 400 г;
- масло пісне;
- чорні оливки;
- сіль, перець, майонез.
Спосіб приготування:
- Попередньо відварене м’ясо курки нарізаємо невеликими шматочками, які викладаємо на блюдо, залишаючи по колу місце для прикраси салату. Кожен наступний шар закуски обробляємо свіжим майонезом. Не забуваємо про цю вимогу!
- Тонко шаткуємо очищені гриби і підсмажуємо в маслі до золотистого відтінку. Остиглі печериці розміщуємо рівним шаром на м’ясному продукті.
- Очищаємо відварені круто яйця, поділяємо на жовтки і білки. Другий компонент продукту грубо натираємо і посипаємо отриманої стружкою грибний складу страви. Далі слід сіточка з соусу, потім сирна стружка і новий шар майонезу.
- Поміщаємо заготовку на годину в холодильник для просочення.
- Завершуємо оформлення страви. Розподіляємо по всьому салату терті жовтки, а по краю «конструкції» викладаємо прикраса у вигляді пелюсток чіпсів. Для імітації насіння соняшнику використовуємо розділені на половинки оливки.
На святковому столі наш «сонячна квітка» буквально розцвів, радуючи всіх присутніх своїми яскравими фарбами і казковим смаком.
Прості салати на день народження вимагають не стільки фізичної праці і кулінарних вишукувань, скільки душевного тепла і натхнення, адже плодом нашої роботи стане щира вдячність і подяку близької нам людини.