Салат перлина – 10 рецептів приготування

З сьомгою і червоною ікрою

Коли закінчиться строгий піст, можна побалувати гостей і домочадців, приготувавши салат «Перлина» з сьомгою.

Для його приготування варто запастися:

  • сьомгою слабосоленої – 190 г;
  • твердим сиром – 50 г;
  • оливками – 45 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • апельсином;
  • червоною ікрою – пару столових ложок;
  • перцем чорним меленим, сіллю;
  • пір’ям лука;
  • соусом білим.

Яєчка відварюють до готовності. Щоб зберегти цілісність шкаралупи під час варіння можна додати у воду трохи солі або оцту. З допомогою вилки слід подрібнити жовтки, окремо натерти білки.

Сьомга нарізати невеликими брусочками, цитрусовий фрукт филируется і ділиться на скибочки. Оливки нарізати кружками, сирний продукт натерти.

Викласти шарами:

  • Спочатку частина тертих білків з соусом і спеціями.
  • Все кількість тертих жовтків, майонезний соус і сіль за смаком.
  • Третім йде основний продукт – сьомга, половина з усієї кількості.
  • Маслини.
  • Сьомга і соус.
  • Подрібнений сир і трохи заправки.
  • Ароматне філе цитрусового плоду.
  • Білки і соус.

Всі шари викладаються у вигляді піраміди, тобто нижній більше, потім трохи менше і так до самого верху. Прикрашається блюдо ікринками, які повинні покривати всю верхівку і половинкою білка, перевернутого опуклою стороною вгору. Салат з сьомгою і червоною ікрою перед подачею необхідно настояти протягом 30 хвилин.

Дивіться також:  Топінамбур – 7 рецептів приготування