З сьомгою і червоною ікрою
Коли закінчиться строгий піст, можна побалувати гостей і домочадців, приготувавши салат «Перлина» з сьомгою.
Для його приготування варто запастися:
- сьомгою слабосоленої – 190 г;
- твердим сиром – 50 г;
- оливками – 45 г;
- яйця – 4 шт.;
- апельсином;
- червоною ікрою – пару столових ложок;
- перцем чорним меленим, сіллю;
- пір’ям лука;
- соусом білим.
Яєчка відварюють до готовності. Щоб зберегти цілісність шкаралупи під час варіння можна додати у воду трохи солі або оцту. З допомогою вилки слід подрібнити жовтки, окремо натерти білки.
Сьомга нарізати невеликими брусочками, цитрусовий фрукт филируется і ділиться на скибочки. Оливки нарізати кружками, сирний продукт натерти.
Викласти шарами:
- Спочатку частина тертих білків з соусом і спеціями.
- Все кількість тертих жовтків, майонезний соус і сіль за смаком.
- Третім йде основний продукт – сьомга, половина з усієї кількості.
- Маслини.
- Сьомга і соус.
- Подрібнений сир і трохи заправки.
- Ароматне філе цитрусового плоду.
- Білки і соус.
Всі шари викладаються у вигляді піраміди, тобто нижній більше, потім трохи менше і так до самого верху. Прикрашається блюдо ікринками, які повинні покривати всю верхівку і половинкою білка, перевернутого опуклою стороною вгору. Салат з сьомгою і червоною ікрою перед подачею необхідно настояти протягом 30 хвилин.