17 рецептів салату Російська красуня
Подивіться, скількома способами можна приготувати салат Російська красуня. Звідки ж з’явилося це різноманітність? Все дуже просто. Чим більше у страві компонентів – тим легше зімпровізувати. Смак у всіх різний. Щось одне не додамо або замінимо і отримаємо зовсім інше блюдо. Ось так і повелося, скільки кухарів – стільки й думок.
Салат Російська красуня – традиційний класичний рецепт
Традиційний салат готується з двох видів м’яса: відвареної курки і делікатесної шинки. Але ми пропонуємо дещо відступити від засад, зробити такими, вишукане, але більш простий у виконанні блюдо.
Замість двох видів м’яса, візьмемо одне, але таке, що відразу розставить всі акценти, а саме копчену курку. Нам знадобиться одна грудка середніх розмірів, яку звільнимо від шкіри і кісток.
Привабливість традиційного салату полягає в його подачі. Він викладається півколом, у вигляді кокошника. Постарайтеся проявити свої художні здібності, почніть відразу з нижнього шару.
М’ясо нарізаємо кубиками й викладаємо на плоске блюдо. Промазуємо тонким шаром майонезу. Намагаємося робити салат пишним. Не придавлюємо. Наносимо майонез тонкою павутинкою. Як це можна зробити? Потрібно відрізати невеликий краєчок у м’якої упаковки і видавлювати майонез через це вузький отвір.
Наступним шаром салату буде тертий на крупній тертці твердий сир. Візьмемо стограмовий шматок продукту нейтрального смаку. «Російський» підійде ідеально. Не потрібно брати гострі сорти. У таких салатах вони сприймаються не дуже добре. Сир викладемо на м’ясо і знову промаж майонезом.
Третім шаром відварене яйце. Очистимо 4 штуки. Потремо на дрібній тертці. Викладемо поверх сиру і промаж.
Для верхнього шару поріжемо два великих помідора. Їх можна нарізати тонкими пластинами або невеликими кубиками. Дочекаємося, поки стече зайва волога, і викладемо помідори на салат.
Серцевину видаляти не потрібно. Салат в будь-якому випадку не отводенеет, тому як під шаром помідорів будуть перебувати терті яйця і сир. Якщо з овочів потече сік, то нижня прошарок просочиться їм.
Заключним моментом є оформлення салату. Розглянемо контур кокошника змійкою з майонезу. Прикрасимо часточками оливок немов дорогоцінними каменями. Ідеально, якщо в будинку знайдеться фігурний ніж, за допомогою якого можна вирізати пружинку зі свіжого огірка. Її можна укласти уздовж внутрішнього краю кокошника імітуючи гарний ободок.