Салат російська красуня – 17 рецептів

З маринованими грибами

З маринованими грибами салат теж виходить дуже смачним. Він готується також на основі курячого філе. Можна брати м’ясо грудки або стегна. Стегно соковитіше, а грудка менш жирна. Хоча будь-відварне м’ясо виходить цілком дієтичним.

Візьміть 3 шматка філе грудки, або 5 штук філе стегна. Відваріть і порізати на великі кубики.

Наступним шаром повинні стати мариновані гриби. Потрібні хрусткі, наприклад, білі або, в крайньому випадку, печериці. Достатньо однієї підлогу літрової банки.

Гриби не потрібно сильно дрібнити. Вони нарізати крупно, приблизно, як та курка. Складаються поверх м’яса і посипаються маринованою цибулею.

Цибулю потрібно приготувати заздалегідь. Розрізати ріпку на кубики. Залити склянкою окропу і половиною склянки натурального оцту. Остиглу суміш поставити на годину в холодильник, а перед складанням салату відкинути на сито.

І тільки після цибулі наноситься перший шар майонезу. Його можна викладати на салат ложкою і нею ж і розрівнювати.

Черговий ярус буде складатися з відвареної картоплі. Потрібно почистити і натерти на крупній тертці 3 великі бульби. Цей шар теж змащується майонезом.

Поверх нього викладається терта морква. Беремо її в кількості 2 штук і пропускаємо через дрібну тертку. Якщо у вас є комбайн з відповідною насадкою, можете полегшити собі завдання. Шар моркви також змащується соусом.

Прикрашаємо салат тертим сиром. Знадобиться шматок масою 200-250 р. Для переконливості викладемо по колу часточки стиглих помідорів. Якщо залишилися цілі невеликі грибочки, ними можна прикрасити серединку страви. Вийде така собі полянка, по краях якої можна покласти гілочки зелені.

Дивіться також:  Салат з морського коктейлю – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху