Салати з ананасом вже давно не є для російських господинь чимось екзотичним або незвичайним. Вони часті гості і святкового і повсякденного столу. Свіжий або консервований фрукт здатний додати оригінальності багатьом закусок.
Салат з ананасом — класичний рецепт з куркою
Склад продуктів: 320 г консервованих фруктів, така ж кількість філе курятини, 240 г напівтвердого сиру, 2 великих яйця, соус, 70-80 г волоських горіхів, сіль.
- М’ясо вариться до готовності і кришиться невеликими шматочками. Бульйон, що залишився не варто виливати. Він підійде для приготування дієтичних супів, а також підлив і соусів.
- Ананаси мельчатся такими ж скибочками, як і м’ясо.
- Зварені круто яйця цілком ріжуться кубиками.
- Напівтвердий сир подрібнюється овочерізкою.
- Складові з перших чотирьох кроків зсипаються в салатник в будь-якому порядку.
- Після перемішування салат з куркою і ананасами щедро поливається соусом і підсолювати. Підійде також звичайний майонез.
Прикрашається закуска рубаними горішками.
З крабовими паличками
Склад продуктів: 5-6 крабових паличок, 160 г очищених креветок, майонез і кетчуп, 70 г напівтвердого сиру, 3 «кругляка» консервованого фрукта, 70 г свіжої білокачанної капусти, 5-6 ст. л. цукрової кукурудзи, сіль.
- Подається оригінальний салат у високих широких келихах. На дно кожного з них висипається тонко нашаткована і злегка розім’ята руками свіжа капуста. Вона присаливается і злегка змащується соусом, що складається з кетчупу і майонезу.
- Далі розподіляються зерна цукрової кукурудзи та дрібні кубики фрукта.
- Залишилося розташувати в келихах шматочки крабових паличок і заздалегідь відварені в солоній воді (3,5-4 хвилини) морепродукти. Складові поливається соусом.
Прикрашається салат з ананасом і крабовими паличками крупно тертим напівтверді сиром.
Салат з ананасом і копченою куркою
Склад продуктів: 2 колечка консервованого фрукта, велика сіль, 1 копчений окорочок, 3 великих яйця, 80 г напівтвердого сиру, свіжа петрушка, майонез.
- Куряче м’ясо акуратно зрізати з кістки і мельчится кубиками.
- Таким же чином нарізається і фрукт з сиропу.
- Яйця спочатку варяться до твердої серединки, а потім дрібно труться.
- Сир подрібнюється за допомогою терки з самими великими отворами.
- Викладається обговорюваний салат з ананасом і копченою куркою шарами.
- З ними можна експериментувати з власним смаком. Головне, щоб першим йшло м’ясо, а останніми – яєчна і сирна стружка.
Шари вибірково солятся і промащуються густим майонезом. Прикрашається закуска свіжою петрушкою.
Ніжна закуска з додаванням сиру
Склад продуктів: 330 г консервованого фрукта, 170 г солонуватого напівтвердого сиру, свіжий часник за смаком, густий майонез.
- Шматочки ананаса викладаються на друшляк. З фрукта повинен стекти весь зайвий сироп. Трохи рідини можна додати до майонезу разом з сіллю. Це дозволить зробити соус більш ароматним.
- Сирок дрібно треться, а часник давиться в ступці. Його кількість регулюється за смаком всіх домашніх. Але хоча б мінімальну кількість часнику обов’язково має бути присутнім в салаті.
- Фрукти ріжуться дрібним кубиком.
- Підготовлені в попередніх кроках інгредієнти з’єднуються в загальній мисці. Вони щедро заправляються приготованим соусом.
Трохи тертого сиру варто залишити для прикраси вже готового частування.
Салат з куркою, ананасами і кукурудзою
Склад продуктів: стандартна банка консервованих фруктів, 4 великих яйця (заздалегідь зварених до твердої серединки), стандартна банку цукрової кукурудзи, велика грудка курки, сіль, соус.
- Курятина вариться до повної готовності. Можна відразу її присолити. Далі м’ясо рветься на волокна і відправляється в миску, в якій буде подаватися блюдо. Зверху воно змащується соусом, наприклад, часниково-вершковим або домашнім майонезом.
- Потім висипають дрібні кубики варених яєць і зерна солодкої кукурудзи. Знову йде сітка з соусу. Можна додати сіль.
- Останнім викладається ананас, нарізаний середніми шматочками. Він покривається шаром соусу.
Можна просто перемішати всі використовувані для салату з куркою і ананасами і кукурудзою інгредієнти.
Як приготувати святковий салат з грибами?
Склад продуктів: 230 г консервованих фруктів, 340 г свіжих печериць і курятини, половина великої ріпчатої цибулі, 90 мл кип’яченої води, 1 мал. ложка столового оцту, 5 великих яєць, 160 г напівтвердого сиру, майонез, сіль.
- Спочатку потрібно зайнятися термічною обробкою продуктів. Їй будуть піддаватися яйця, курятина і гриби. Перші варяться до твердої серединки. М’ясо можна готувати будь-яким зручним способом – варити, смажити, запікати. Гриби ріжуться шматочками і обсмажують до готовності на олії.
- Першим шаром в миску викладаються волокна курятини. Далі відправляються грибочки. Розподіляється майонез.
- Цибулю попередньо нарізається найтоншими півкільцями, заливається водою з оцтом і залишають хвилин на 12. Після цього він висипається поверх печериць.
- Зверху додаються мініатюрні кубики яєць з майонезом. Потім дрібно тертий сир.
Під кінець на салат з ананасом, куркою і сиром викладаються середні шматочки фрукта без сиропу.
З ананасами і креветками
Склад продуктів: мініатюрний свіжий ананас, середня кислувате яблуко, 380 г білого довгого рису, півкіло великих креветок, повний стакан жирних вершків, половина склянки сиропу від консервованих ананасів, 30-40 г вершкового масла, по щіпці меленого чорного перцю і каррі, сіль.
- Для початку потрібно ретельно промити білу крупу і відварити до повної готовності. Далі рис відкидається на друшляк і добре промивається крижаною водою.
- Ананас очищається від шкірки і ріжеться невеликими кубиками.
- На розтопленому вершковому маслі обсмажують пару хвилин шматочки екзотичного фрукта і викладають на тарілку. Процедура повторюється з кубиками яблука. На отриманій суміші з масла і фруктового соку готуються до рум’яної скоринки розморожені морепродукти.
- Вершки виливаються в сотейник. До них додається сироп, сіль за смаком, спеції. Маса повинна загуснути на повільному вогні.
- Продукти, підготовлені в перших трьох кроках, з’єднуються в салатник і заправляють соусом.
Можна прикрасити готову закуску несолодкої кокосовою стружкою.
Тайський фруктовий салат «Бангкок»
Склад продуктів: свіжий ананас, 2 кисло-солодких яблука, груша, солодке стигле манго, персик, невелика гілка винограду, 40 г малини, по 30 г кешью, фундук і мигдалю, 60 г тростинного цукру.
- Великий ананас спочатку позбавляється від верхівки, потім з нього вирізається серцевина. Солодку м’якоть потрібно нарізати середніми кубиками і відразу відправити у підготовлену глибоку миску.
- Обидва яблука очищаються від шкірки і довільно подрібнюються. Половина шматочків запікається в мікрохвильовій печі до м’якості. Залишилися фруктові скибочки обсмажують на сухій сковороді. Як тільки плоди пустять сік, до них висипається свіжа малина. Це буде соус для майбутнього салату.
- У ступці подрібнюються всі зазначені в рецепті горіхи.
- Всі фрукти чистяться, миються і ріжуться кубиками. Виноград досить нарізати половинками. При наявності кісточок їх обов’язково слід видалити.
- Свіжі подрібнені фрукти висипаються в ємність з кубиками ананаса. Туди ж викладається размягчившееся яблуко з мікрохвильовки.
- Оригінальна солодка закуска заправляється соусом з сковорідки.
Прикрашається ласощі горіховою крихтою.
З сиром і часником
Склад продуктів: 280 г напівтвердого сиру, 330 г консервованого фрукта, легкий майонез, свіжий часник за смаком, 130 г руколи, шпинат, будь-які спеції за смаком, сіль.
- Напівтвердий сир подрібнюється за допомогою терки з отворами середнього розміру. Далі він переводиться в глибокий місткий салатник.
- З консервованого фрукта зливається сироп. Кожен кружечок ананаса підсушується паперовими серветками, або заздалегідь викладається на плоске блюдо, щоб у готовій закуски не було зайвої рідини.
- Підготовлені фрукти ріжуться дрібними кубиками і висипаються в ємність з напівтверді сиром.
- Закуска заправляється сумішшю з майонезу, часнику, солі. Складові добре вимішуються.
Салат викладається порційно на добре промиті, підсушені і порвані руками листочки рукколи та шпинату.