Салат з креветками та авокадо помідорами черрі
Любителям морепродуктів доведеться по душі шикарний салат з креветками, авокадо і помідорами черрі. У країнах Середземномор’я його можна замовити в будь-якому закладі.
Щоб приготувати блюдо самостійно, потрібно:
- 0,5 кілограма креветок;
- 12 томатів черрі;
- 2 авокадо;
- трохи лимонного соку;
- 15-17 грам оливкової олії.
На приготування салату йде не більше 15 хвилин. Треба лише:
- Відварити креветки. Але для цього їх потрібно спочатку підготувати. Першим ділом у креветок треба видалити голови. Потім руками зняти хітиновий панцир, а потім акуратно за допомогою зубочистки видалити тоненький стравохід (він дає гіркоту).
- Очистити плоди авокадо, а потім нарізати м’якоть тонкими слайсами.
- Томати можна брати цілком (або розрізати навпіл). Іноді м’якоть нарізають часточками помідорів, попередньо очистивши плоди від шкірки, видаліть серцевину з насінням.
- Інгредієнти скласти в салатник.
- Полити її маслом, збризкати соком і перемішати.
У відвідувачів французьких ресторанчиків такий салат користується великим попитом.