Салат з авокадо і помідорами – 8 смачних і корисних рецептів

Салат з креветками та авокадо помідорами черрі

Любителям морепродуктів доведеться по душі шикарний салат з креветками, авокадо і помідорами черрі. У країнах Середземномор’я його можна замовити в будь-якому закладі.

Щоб приготувати блюдо самостійно, потрібно:

  • 0,5 кілограма креветок;
  • 12 томатів черрі;
  • 2 авокадо;
  • трохи лимонного соку;
  • 15-17 грам оливкової олії.

На приготування салату йде не більше 15 хвилин. Треба лише:

  • Відварити креветки. Але для цього їх потрібно спочатку підготувати. Першим ділом у креветок треба видалити голови. Потім руками зняти хітиновий панцир, а потім акуратно за допомогою зубочистки видалити тоненький стравохід (він дає гіркоту).
  • Очистити плоди авокадо, а потім нарізати м’якоть тонкими слайсами.
  • Томати можна брати цілком (або розрізати навпіл). Іноді м’якоть нарізають часточками помідорів, попередньо очистивши плоди від шкірки, видаліть серцевину з насінням.
  • Інгредієнти скласти в салатник.
  • Полити її маслом, збризкати соком і перемішати.

У відвідувачів французьких ресторанчиків такий салат користується великим попитом.

Дивіться також:  Цвітна капуста по-корейськи – 6 справжніх рецептів маринованої капусти швидкого приготування