Салат з капусти з морквою — 9 смачних рецептів приготування

Зимовий салат: капуста з морквою і оцтом

Салат «Капуста з морквою і оцтом» добре зберігається в холодильнику. Цей салатний варіант дуже виручить після роботи в будні дні, коли до гарячого дуже хочеться легкою, приємною закуски, а часу різати овочі не вистачає.

Для приготування знадобиться:

  • 2 кг білокачанної капусти;
  • 4 морквини;
  • головка ріпчастої цибулі;
  • часник — 5 зубчиків;
  • 50 мл оцту 9%;
  • рослинна олія 80 мл;
  • чорний перець горошком, запашний перець, лавровий лист;
  • цукор і сіль за смаком.

Якщо додати в салат буряк, нарізаний на тонкі кругляшки, гострий перчик чилі і щіпку хмелі-сунелі, вийде виключно смачний грузинський варіант капусти — яскравий і святковий.

  • Овочі нарізаємо великими шматочками (капусту — кубиками, моркву — кружальцями, цибулю — півкільцями, а часник на 3 частини кожен зубок).
  • Набиваємо овочі в трилітрову банку.
  • У каструлі готуємо розсіл: кип’ятимо півлітра води, додаємо туди спеції, сіль, цукор, оцет і рослинне масло. Спробуйте маринад на смак. При бажанні, присолите ще і додайте трохи цукру або оцту.
  • Гарячим маринадом заливаємо капусту. Даємо їй постояти в теплому місці приблизно добу, а потім прибираємо в холодильник.

Капуста настоїться і стане хрусткою. Маринад просочить кожен шматочок пряним ароматом і страва вийде просто чудовим!

Дивіться також:  Вінегрет з квасолею – 8 рецептів салату