Салат з капусти з морквою і яблуком
Якщо ви замовите в ресторані модну закуску «Коул Слоу» (з англійської назва перекладається як «капустяний салат»), ви з великою часткою ймовірності принесуть простий і популярний у наших краях салат зі свіжої капусти та моркви з додаванням яблука. Він простий у приготуванні, але буквально заряджає вітамінної енергією.
Для салату приготуємо такі компоненти:
- 500 г білокачанної капусти;
- 300 г моркви;
- 200 г кисло-солодкого яблука (червоних сортів);
- йогурт, майонез — 30 мл;
- сіль, перець за смаком.
Яблуко очищаємо від шкірки, видаляємо плодоніжки з насінням. Капусту, моркву, яблуко ріжемо тонкою соломкою, перемішуємо. Готуємо заправку — натуральний йогурт змішуємо з майонезом, присаливаем, додаємо дрібку меленого чорного перчика. Заправляємо салат, охолоджуємо і подаємо до столу.
Начебто, все елементарно. Але кухарі навчилися змінювати смак страви до невпізнання. Знаменитий шеф-кухар Джеймі Олівер завжди готує його з додаванням червоного цибулі, петрушки і обов’язково шинкує всі інгредієнти (крім цибулі) на комбайні. Соломка виходить тонкою, чому і смак салату стає насиченішим. Пікантну нотку його страві додає лимонний сік і англійська гірчиця. Також доречний у варіації «Коул Слоу» черешкова селера, але це на любителя.