Салат з капусти з морквою — 9 смачних рецептів приготування

Салат з капусти з морквою і яблуком

Якщо ви замовите в ресторані модну закуску «Коул Слоу» (з англійської назва перекладається як «капустяний салат»), ви з великою часткою ймовірності принесуть простий і популярний у наших краях салат зі свіжої капусти та моркви з додаванням яблука. Він простий у приготуванні, але буквально заряджає вітамінної енергією.

Для салату приготуємо такі компоненти:

  • 500 г білокачанної капусти;
  • 300 г моркви;
  • 200 г кисло-солодкого яблука (червоних сортів);
  • йогурт, майонез — 30 мл;
  • сіль, перець за смаком.

Яблуко очищаємо від шкірки, видаляємо плодоніжки з насінням. Капусту, моркву, яблуко ріжемо тонкою соломкою, перемішуємо. Готуємо заправку — натуральний йогурт змішуємо з майонезом, присаливаем, додаємо дрібку меленого чорного перчика. Заправляємо салат, охолоджуємо і подаємо до столу.

Начебто, все елементарно. Але кухарі навчилися змінювати смак страви до невпізнання. Знаменитий шеф-кухар Джеймі Олівер завжди готує його з додаванням червоного цибулі, петрушки і обов’язково шинкує всі інгредієнти (крім цибулі) на комбайні. Соломка виходить тонкою, чому і смак салату стає насиченішим. Пікантну нотку його страві додає лимонний сік і англійська гірчиця. Також доречний у варіації «Коул Слоу» черешкова селера, але це на любителя.

Дивіться також:  Салат Айсберг – 7 рецептів приготування з салатом