«Переполох» з капустою, куркою і печерицями
Існує декілька варіантів цього салату, але нижче наведено базовий, який при бажанні можна доповнити свіжим огірком або солодким перцем. Це зробить багатшими смак і колір готового страви.
Для закуски «Переполох» потрібні:
- 340 г капусти пекінкі;
- 230 г відвареного м’яса курки (можна використовувати грудку);
- 150 г печериць;
- 120 г моркви;
- 28 г зеленого пір’яного цибулі;
- 7 г часнику;
- пара ложок сметано-майонезного соусу;
- для обжарювання олію;
- спеції — на вибір господині.
Готувати будемо так:
- Грибні слайсы (тонкі пластини) зазолотить в сковороді на олії. Готові печериці остудити.
- Пекинку порізати соломкою, грудку подрібнити дрібними кубиками, моркву – протерти через тертку, дрібно порізати пір’я цибулі.
- До складу соусу входять сметана, майонез і пропущений через чеснокодавку пекучий овоч. Їх перемішують, приправляють спеціями і солять за бажанням.
Залишилося викласти складові страви в салатник або миску відповідного обсягу, полити сметано-майонезним соусом і перемішати.