Салат з пекінської капусти — 12 рецептів приготування салатів

Класичний «Цезар» в домашніх умовах

Найчастіше для цього популярного страви використовуються листя салату Ромен, ось тільки у зимовий сезон, коли придбати свіжі та соковиті зелені листя проблематично, смачну конкуренцію їм можуть скласти листя пекінкі — вони і не в сезон соковиті і хрусткі.

Пропорції продуктів для «Цезаря» з пекінською капустою:

  • 310 г відвареного м’яса курки;
  • 230 г сиру твердих сортів;
  • 380 г пекінської капусти;
  • білий батон;
  • 45 мл рослинного масла;
  • 12 г часнику;
  • 22 г зелені свіжого кропу;
  • 1 стиглий помідор;
  • 110 мл легкого салатного майонезу.

Послідовність дій:

  • М’ясо розібрати на невеликі волокна, сир нарізати кубиками, капусту нарвати руками або порізати соломкою.
  • З батона тонко зрізати шкірку, а м’якоть перетворити на кубики і обсмажити на сковороді з маслом і рубаним часником. В кінці обсмажування покласти в сковороду подрібнений кріп.
  • На блюдо для подачі викласти капусту, м’ясо, сир і кубики обсмаженого хлібного м’якушки. Прикрасити салат кружечками свіжого помідора, а майонез для заправки подати окремо, щоб кожен зміг додати його в закуску по своєму смаку.
Дивіться також:  Салат з яловичиною – 18 рецептів приготування смачних салатів в домашніх умовах
Прокрутка до верху