Класичний «Цезар» в домашніх умовах
Найчастіше для цього популярного страви використовуються листя салату Ромен, ось тільки у зимовий сезон, коли придбати свіжі та соковиті зелені листя проблематично, смачну конкуренцію їм можуть скласти листя пекінкі — вони і не в сезон соковиті і хрусткі.
Пропорції продуктів для «Цезаря» з пекінською капустою:
- 310 г відвареного м’яса курки;
- 230 г сиру твердих сортів;
- 380 г пекінської капусти;
- білий батон;
- 45 мл рослинного масла;
- 12 г часнику;
- 22 г зелені свіжого кропу;
- 1 стиглий помідор;
- 110 мл легкого салатного майонезу.
Послідовність дій:
- М’ясо розібрати на невеликі волокна, сир нарізати кубиками, капусту нарвати руками або порізати соломкою.
- З батона тонко зрізати шкірку, а м’якоть перетворити на кубики і обсмажити на сковороді з маслом і рубаним часником. В кінці обсмажування покласти в сковороду подрібнений кріп.
- На блюдо для подачі викласти капусту, м’ясо, сир і кубики обсмаженого хлібного м’якушки. Прикрасити салат кружечками свіжого помідора, а майонез для заправки подати окремо, щоб кожен зміг додати його в закуску по своєму смаку.