Салат «Гніздо глухаря»
Блюдо, яке гарно оформлено і викликає апетит з першого погляду.
Інгредієнти:
- огірок – 260 г;
- шинка – 550 г;
- перепелине яйце – 4 шт. відварених;
- яйце – 5 шт. відварених;
- оливкова олія;
- зелень;
- майонез;
- картопля – 550 г;
- сіль;
- цибуля – 110 р.
Приготування:
- Нарізати подрібніше шинку.
- Цибулю нашаткувати. Залити окропом. Витримати чверть години і злити рідину.
- Картоплю натерти за допомогою терки для овочів по-корейськи.
- Влити багато масла в сковорідку, покласти картоплю і засмажити. Щоб овочеві шматочки в процесі приготування не злипалися, можна смажити їх малими порціями.
- Огірки порізати (потрібна тонка соломка).
- Білки перетерти, як можливо дрібно.
- Нашаткувати зелень.
- До картоплі закинути огірки, шинку, цибулю і білки. Підсолити і перемішати. Частину картоплі заздалегідь відкласти для прикраси.
- Залити майонезом і перемішати.
У центр засипати зелень, а по краях викласти картоплю. На зелену галявину» помістити очищені перепелині яйця. Якщо перепелиних яєць немає, то решта жовтки розім’яти, перемішати з майонезом і зліпити яйця.