Салат з шинкою — 16 рецептів приготування в домашніх умовах

Салат «Гніздо глухаря»

Блюдо, яке гарно оформлено і викликає апетит з першого погляду.

Інгредієнти:

  • огірок – 260 г;
  • шинка – 550 г;
  • перепелине яйце – 4 шт. відварених;
  • яйце – 5 шт. відварених;
  • оливкова олія;
  • зелень;
  • майонез;
  • картопля – 550 г;
  • сіль;
  • цибуля – 110 р.

Приготування:

  • Нарізати подрібніше шинку.
  • Цибулю нашаткувати. Залити окропом. Витримати чверть години і злити рідину.
  • Картоплю натерти за допомогою терки для овочів по-корейськи.
  • Влити багато масла в сковорідку, покласти картоплю і засмажити. Щоб овочеві шматочки в процесі приготування не злипалися, можна смажити їх малими порціями.
  • Огірки порізати (потрібна тонка соломка).
  • Білки перетерти, як можливо дрібно.
  • Нашаткувати зелень.
  • До картоплі закинути огірки, шинку, цибулю і білки. Підсолити і перемішати. Частину картоплі заздалегідь відкласти для прикраси.
  • Залити майонезом і перемішати.

У центр засипати зелень, а по краях викласти картоплю. На зелену галявину» помістити очищені перепелині яйця. Якщо перепелиних яєць немає, то решта жовтки розім’яти, перемішати з майонезом і зліпити яйця.

Дивіться також:  Салат з копченою куркою і свіжим огірком – 7 дуже смачних рецептів