З пекінською капустою
Пекінська капуста – овоч, багатий великою кількістю вітамінів, які особливо гостро потрібні організму в зимовий і весняний сезони.
Закуска з пекінською капустою проста в приготуванні і доступна для раціону протягом усього року.
Щоб приготувати легкий і поживний салат, слід підготувати:
- 1 качан пекінської капусти;
- 1⁄2 банки консервованої кукурудзи;
- 3 яйця;
- шматочок сиру;
- 70 г сухариків;
- 50 мл майонезу;
- сіль і спеції.
Щоб наситити організм вітамінами:
- Береться качан середнього розміру, який промивається і шинкуется тонкою стружкою.
- Консервована кукурудза відкидається на друшляк, щоб з неї злилася вся рідина.
- Шматочок сиру нарізається кубиками.
- Яйця відварюють і після охолодження ріжуться крупно.
- У великому салатнику збирається закуска: нашаткована капуста, кукурудза, яєчні кубики, сир і сухарі.
- Традиційно салат заправляється майонезом. Для пікантності та гостроти смаку заправку можна зробити з соєвого соусу з подрібненим часником.