Салат з куркою і вареною морквою
Є два варіанти такого салату – ситний калорійний і дієтичний. Склад продуктів у них однаковий. Відрізняється лише вибір соусу.
Інгредієнти:
- запечена курка – 150-170 г;
- зварені яйця – 3 шт.;
- варена морква – 2 великих;
- сир з гострим смаком – 130-150 г;
- часник – 2-3 зубчики;
- майонез або олія оливи, зелений лук.
Приготування:
- Розділити заздалегідь зварені яйця на складові. Окремо потерти жовту і білу частини.
- Також подрібнити варену моркву, гострий сир.
- Курятину розділити на волокна або просто порубати акуратними кубиками.
- Розчавити часник.
- Якщо готується дієтичний салат, то все потрібно просто змішати між собою в загальній тарілці, полити олією оливи і посипати рубаним луком.
- Якщо немає необхідності рахувати калорії, варто викласти закуску шарами: курятина – білок – морквина – сир – жовток. Промазати їх майонезом, змішаним з часником. Присипати зверху подрібненим цибулею.
Солити готову страву варто тільки після зняття проби. Зазвичай солоності вистачає від сиру.