Салат з вареної моркви – 8 рецептів приготування

Салат з куркою і вареною морквою

Є два варіанти такого салату – ситний калорійний і дієтичний. Склад продуктів у них однаковий. Відрізняється лише вибір соусу.

Інгредієнти:

  • запечена курка – 150-170 г;
  • зварені яйця – 3 шт.;
  • варена морква – 2 великих;
  • сир з гострим смаком – 130-150 г;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • майонез або олія оливи, зелений лук.

Приготування:

  • Розділити заздалегідь зварені яйця на складові. Окремо потерти жовту і білу частини.
  • Також подрібнити варену моркву, гострий сир.
  • Курятину розділити на волокна або просто порубати акуратними кубиками.
  • Розчавити часник.
  • Якщо готується дієтичний салат, то все потрібно просто змішати між собою в загальній тарілці, полити олією оливи і посипати рубаним луком.
  • Якщо немає необхідності рахувати калорії, варто викласти закуску шарами: курятина – білок – морквина – сир – жовток. Промазати їх майонезом, змішаним з часником. Присипати зверху подрібненим цибулею.

Солити готову страву варто тільки після зняття проби. Зазвичай солоності вистачає від сиру.

Дивіться також:  Салат з копченою куркою і свіжим огірком – 7 дуже смачних рецептів