Салат «Купецький» з м’ясом
Є багато варіацій страви. Скористаємося найпопулярнішою.
Набір продуктів невеликий:
- варений шматок м’яса – 250 г;
- консервований горошок – 5 ст. л.;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- майонез;
- спеції.
Для маринаду:
- вода – 50 мл;
- оцет 9% – 2 ч. л.;
- цукор – 1 ч. л.
Заллємо підготовленим розчином цибулю, порізану півкільцями, і залишимо, поки готуємо інші інгредієнти до салату «Купецький».
Очищаємо моркву, подрібнюємо на крупній тертці і обсмажуємо з використанням соняшникової олії. Не варто домагатися золотистого кольору. Досить буде, коли вона трохи розм’якне. Змішуємо з м’ясом, нарізаним кубиками.
Сюди ж висипаємо цибуля (маринад злити) і горошок. Заправляємо соусом, солимо і перчимо.