Класичний «Соняшник» на день народження
Вам знадобляться:
- філе курки – 0,6 кг;
- твердий сир – 150 г;
- банку маринованих грибів;
- пачка чіпсів;
- пара яєць;
- майонез – 2 ст. ложки;
- маслини – 200 р.
Покроковий процес приготування:
- Промийте філе і відварюйте його в злегка підсоленій воді протягом півгодини.
- Відваріть круто яйця.
- Коли філе охолоне, наріжте його кубиками середнього розміру.
- Натріть крупно сир.
- Гриби ріжуться шматочками.
- Для приготування закуски краще використовувати маслини без кісточок. Розрізати кожну на дві половинки.
- Жовтки відокремте від білків і натріть на тертці, після чого розкладіть по різних тарілках.
- Почніть викладати салат шарами, роблячи на кожному шарі сіточку з майонезу.
- Спочатку кладеться курка, потім нарізані печериці, білки, сир і жовток.
Тепер викладіть маслини — це і будуть «насіння» соняшника. Навколо покладіть чіпси як «пелюсток» і відправте салат в холодильник настоюватися на кілька годин.