Рецепт гасіння з овочами
Страва підходить для дієтичного обіду або легкого вечері.
Інгредієнти:
- корінь селери – 2 шт.;
- кріп – 2 гілочки;
- солодкий перець – 2 шт.;
- консервований зелений горошок – 210 г;
- сік з 1 лимона;
- цукор – 2 ст. ложки;
- оливкова олія – 125 мл;
- ріпчаста цибуля – 1 шт.;
- морква – 2 шт.
Приготування:
- Овочі дрібно порубати. Влити олію (3 ст. ложки) і потомити на повільному вогні.
- Додати горох. Підсолити. Насипати цукор. Вичавити сік з половини лимона.
- Нарізати селеру. Повинні вийти кружечки товщиною півтора сантиметра. В центрі кожного зробити поглиблення.
- У підсолену воду влити сік з решти лимона. Проварити селера п’ять хвилин.
- Масло, що залишилося, влити в сковороду і прогріти. Викласти селера. У центр кожного кружечка покласти готові овочі. Накрити кришкою і згасити чверть години. Подавати, прикрасивши кропом.