Селера коренева – 15 смачних рецептів приготування

Рецепт гасіння з овочами

Страва підходить для дієтичного обіду або легкого вечері.

Інгредієнти:

  • корінь селери – 2 шт.;
  • кріп – 2 гілочки;
  • солодкий перець – 2 шт.;
  • консервований зелений горошок – 210 г;
  • сік з 1 лимона;
  • цукор – 2 ст. ложки;
  • оливкова олія – 125 мл;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • морква – 2 шт.

Приготування:

  • Овочі дрібно порубати. Влити олію (3 ст. ложки) і потомити на повільному вогні.
  • Додати горох. Підсолити. Насипати цукор. Вичавити сік з половини лимона.
  • Нарізати селеру. Повинні вийти кружечки товщиною півтора сантиметра. В центрі кожного зробити поглиблення.
  • У підсолену воду влити сік з решти лимона. Проварити селера п’ять хвилин.
  • Масло, що залишилося, влити в сковороду і прогріти. Викласти селера. У центр кожного кружечка покласти готові овочі. Накрити кришкою і згасити чверть години. Подавати, прикрасивши кропом.
Дивіться також:  Гранатовий салат – 12 рецептів, як приготувати салат з гранатовими зернами